Patrik Laineelle kaavaillaan alkavalla kaudella isoa roolia Montreal Canadiensin hyökkäyksessä.

Montreal Hockey Now -sivuston asiantuntija Marc Dumont näkee Canadiensin valmistelevan Laineelle paikkaa kakkosketjusta. Viime kaudella hyvin pelannut ykkösketju pysyisi Montrealissa ennallaan.

– En olisi yllättynyt, jos päävalmentaja Martin St. Louis palaisi ykkösketjuun, joka toimi myös viime kaudella. Voimme olla varmoja, että Cole Caufieldin, Nick Suzukin ja Juraj Slafkovskyn nimet ovat kirjoitettu jo yhteen, Dumont linjaa.

Laineen paikka löytyisi näin ollen kakkosketjusta 23-vuotiaan sentterin Kirby Dachin viereltä.

– Kakkosketju olisi loistava paikka entiselle 40 maalin miehelle. Se tarjoaisi hänelle reilusti peliaikaa, jonka avulla maalivire voisi löytyä. Maalintekijälle tärkeintä on kuitenkin se, että vierellä on sentteri, joka loistaa pelin avaamisessa. Toisin sanottuna Dach on täydellinen ketjutoveri Laineelle. Hänen loistava pelaamisensa keskialueelle takaa Laineelle lisää aikaa ja tilaa, Dumont sanoo.

Ketjun kolmas lenkki voisi Dumont’n mukaan olla 21 vuotta täyttänyt Joshua Roy.

– Mitä tulee ketjun toiseen laitahyökkääjään, niin kääntyisin Joshua Roy’n puoleen. Hän on työteliäs hyökkääjä, joka uskaltaa mennä maalille. Hänen kiekonhallintatilastonsa olivat fantastiset viime kaudella 23 ottelussa. Dach olisi ketjun kenkälusikka, kun taas Roy monikäyttöinen linkkuveitsi. Laine olisi ketjun tarkka-ampuja, jonka avulla myös Roy saisi lisää aikaa jäällä, kun vastustajat keskittyvät Laineen laukaisulinjojen peittämiseen.

LUE MYÖS: