Montreal Canadiensin kesän 2022 ykkösvaraus Juraj Slafkovsky, 20, saa uuden joukkuekaverin Patrik Laineesta. Hän on asiasta hyvin innoissaan.

– Se on mahtavaa. Hän on mielestäni loistava pelaaja, Slafkovsky kommentoi Laineen siirtoa MTV Urheilun haastattelussa.

Slafkovsky on Lainetta kuusi vuotta nuorempi. Hän kertoo seuranneensa Laineen NHL-uraa jo nuorena poikana.

– Kun olin lapsi, hänet varattiin NHL:ään. Olin tavallaan hänen faninsa. Hänellä on niin paljon taitoa. Siirto on hyvä juttu meille, Slafkovsky jatkaa.

Viime kaudet ovat olleet Laineelle rikkonaisia loukkaantumisten vuoksi. Lisäksi hän oli viime kaudella NHL:n tukiohjelmassa, joten kausi jäi Laineen osalta 18 ottelun mittaiseksi.

Seurasiirron jälkeen Laine linjasikin itselleen kovat tavoitteet. Hän haluaa palata takaisin kehiin 40-50 maalin miehenä. Tuohon hän on yltänyt kertaalleen, kun kaudella 2017-18 Winnipeg Jetsin paidassa syntyi 44 maalia. Slafkovsky luottaa siihen, että Laine pystyy edelleen tekemään maaleja kovaan tahtiin, vaikka viime vuodet ovatkin olleet haasteiden sävyttämiä.

– Et voi kadottaa sitä taitoa. Kun osaat tehdä maaleja, osaat tehdä maaleja. Ei se oppi häviä mihinkään, slovakialainen viittaa Laineeseen.

– Kiekkojumalat näkevät kaiken. Jotain on annettava, jotta saa takaisin. Olen varma, että hän on sama loistava maalintekijä edelleen.

LUE MYÖS