Colorado Avalanchen Mikko Rantanen aloittaa pian viimeisen kauden nykyisestä, kuusivuotisesta jättisopimuksestaan.

Rantasen uutta sopimusta odoteltiin julkaistavaksi jo kesän aikana, vuosi ennen edellisen sopimuksen umpeutumista. Hyökkääjän seuraavaa sopimusta ei ole kuitenkaan vielä kuulunut. Sisäpiiritoimittaja Elliotte Friedmanin mukaan Rantasen lähtö Avalanchesta vapaille markkinoille kauden jälkeen on kuitenkin kaikkea muuta kuin realistinen vaihtoehto.

Rantanen olisi yhdessä Leon Draisaitlin ja Mitch Marnerin kanssa ensi kesän ylivoimaisesti tavoitelluin vapaa agentti NHL:n UFA-markkinoilla.

– Draisaitlin nimi on pian pois pöydältä, sillä seurat uskovat hänen saavan neuvottelut maaliin Edmontonin kanssa. Lisäksi jotkut seurat kertoivat minulle, että ei ole mitään syytä uskoa myöskään Rantasella olevan vaikeuksia saada sopimustaan valmiiksi, Friedman kertoo 32 Thoughts -podcastissaan.

Nykyisestä diilistään 9,25 miljoonaa dollaria kaudessa tienaavan Rantasen seuraavan sopimuksen uskotaan olevan maksimimittainen (kahdeksan vuotta) ja takaavan 27-vuotiaalle supertähdelle noin 11 miljoonan taalan vuosiansiot.

LUE MYÖS: