Aleksander Barkovin kipparoimalla Florida Panthersilla saattaa olla edessään todelliset menestysvuodet myös kesällä tulleen mestaruuden jälkeen.

Näin arvioi TSN:n asiantuntija Brian Hayes, joka vertaa Panthersin tilannetta NFL-sarjan menestysseura Kansas City Chiefsin vastaavaan.

– Mielestäni heidän tilanteensa muistuttaa paljon Chiefsin vastaavaa. He ovat itse itsensä pahin vastustaja. Kärsivätkö he loukkaantumisista? Tai ovatko he liian tyytyväisiä?

Hayes nostaa yhden joukkueen Panthersin kovimmaksi haastajaksi tulevalla kaudella.

– Puhuttaessa siitä, kuka tulee haastamaan heidät, sanoisin että se tulee olemaan joukkue, jonka he kohtaavat idän finaaleissa. Ja veikkaukseni on New York Rangers, Hayes ennakoi.

Panthers ja Rangers ratkaisivat NHL:n itäisen konferenssin mestaruuden myös viime kaudella, jolloin pantterilauma marssi Stanley Cupin finaaleihin kuudessa ottelussa. Finaaleissa se löi Edmonton Oilersin trillerisarjan päätteeksi voitoin 4-3.

– Panthers olisi yhä selvä suosikki. On vaikeaa toistaa Tampa Bayn temppua ja edetä kolmesti peräkkäin finaaleihin. Mutta jos minun olisi valittava yksi joukkue lyömään heidät valtaistuimeltaan, valitsisin Rangersin, Hayes arvioi.

Stanley Cup -pokaali vietti pitkän pätkän kesästä Suomessa, edustihan joukkuetta peräti neljä suomalaispelaajaa sekä apuvalmentajana toimiva Tuomo Ruutu.

LUE MYÖS: