San Jose Sharksin entinen GM Doug Wilson paljastaa San Jose Hockey Now -sivustolle antamassaan haastattelussa uransa pahimman virheen seurapomona.

Wilson muistelee kesää 2019, jolloin mies päätti päästää kapteeninsa, seuraikoni Joe Pavelskin vapaille markkinoille, minkä jälkeen tuolloin 35-vuotias jenkkitaituri solmi sopimuksen Dallas Starsin kanssa.

Pavelski pelasi Starsin riveissä viisi huippukautta ennen kuin päätti uransa viime kauden jälkeen.

– Meidän olisi pitänyt löytää keinot pitää hänet riveissämme. Se oli virhe, Wilson myöntää.

– Joskus ylianalysoit asioita. Tiesin, kuinka erikoislaatuinen pelaaja hän oli, joten nyt kun katson taaksepäin, minun olisi pitänyt unohtaa analyysit siitä, minkälaisia sopimuksia tuon ikäiselle pelaajalle kuuluu antaa ja haistattaa niille pitkät, Wilson jatkaa.

Pavelski loi upean NHL-uran yhtenä sarjan parhaista maalineduspelaajista.

– Kyky, jolla hän ohjasi laukauksia tietyistä asennoista, oli yhdistelmä rohkeutta, mutta myös täydellistä tietoisuutta sen suhteen, kuinka irrottautua puolustajasta ja ajoittaa ohjauksensa oikein, Wilson ylistää entistä tähteään.

Pavelski pelasi 18 NHL-kautensa aikana 1332 runkosarjapeliä ja teki niissä 1068 pistettä. Pudotuspeleissä hyökkääjä esiintyi 201 ottelussa viimeistellen 143 tehopistettä.

LUE MYÖS: