Seuraavan NHL-kauden alku on reilun kahden kuukauden päässä. Monella joukkueella riittää vielä paljon tekemistä, ennen kauden alkua. Viisi kovan luokan rajoitettua vapaata agenttia on yhä vailla sopimusta.

Seth Jarvis, Carolina Hurricanes

Carolina Hurricanesin palkkakatossa on enää tilaa 6,4 miljoonaa dollaria, mikä vaikeuttaa sopimusneuvotteluita Seth Jarvisin, 22, kanssa. Oletettavasti seura joutuu käyttämää laitahyökkääjäänsä koko tuon summan. Vime kaudella Jarvis tykitti 81 peliin 33 maalia ja 67 tehopistettä.

Jeremy Swayman, Boston Bruins

Boston Bruins kauppasi maalivahti Linus Ullmarkin Ottawa Senatorsiin, minkä jälkeen Jeremy Swaymanista tule joukkueensa ehdoton ykkösvahti. Hän tulee saamaan tuntuvan palkankorotuksen oltuaan viime kausina yksi NHL:n parhaista maalivahdeista, mutta riittääkö uuteen sopimukseen edes Bostonin palkkakatossa olevat 8,6 miljoonaa dollaria?

Thomas Harley, Dallas Stars

Thomas Harley oli viime kaudella Dallas Starsin toiseksi paras puolustaja Miro Heiskasen jälkeen. Hän iski 15 maalia ja 47 tehopistettä 79 otteluun. Nähtäväksi jää, tehdäänkö puolustajalle lyhyempi ja edullisempi siltasopimus, vai saako hän heti pidemmän diilin. Dallasin palkkakatossa on tilaa 6,24 miljoonaa dollaria.

Moritz Seider, Detroit Red Wings

Detroit Red Wingsillä ei ole ongelmaa palkkakattonsa kanssa, mutta ykköspuolustaja Moritz Seiderin sopimus on silti vaikea rasti. Puolustajan kehitys näyttää tyssänneen, ja hänen uransa paras kautensa on edelleen hänen tulokaskautensa. Päättyneellä sesongilla Seider iski 82 matsiin tehot 9+33=42.

Lucas Raymond, Detroit Red Wings

Detroitin toinen rajoitettu vapaa agentti vailla sopimusta on laitahyökkääjä Lucas Raymond. Ruotsalainen paukutti päättyneellä kaudella 82 otteluun 31 maalia ja 72 tehopistettä, joka oli heittämällä hänen uransa paras suoritus. Kuten Harleyn kohdalla, on mielenkiintoista nähdä, päätyvätkö osapuolet lyhyempään sopimukseen vai suoraan pitkään diiliin, joka on myös dollarimääräisesti paljon riskisempi.