Columbus Blue Jacketsin suomalaishyökkääjän Patrik Laineen siirtosaaga on kesän suurimpia puheenaiheita.

Laine on pyytänyt Columbukselta maisemanvaihtoa, eikä seuran uusi GM Don Waddell ole vastustamassa tähtihyökkääjänsä toivetta.

The Athletic -sivuston Columbuksen sisäpiiritoimittaja Aaron Portzline raportoi TSN 690 -radiokanavalla, että Waddell metsästää Laineesta vaihtokaupan vastikkeena pelkästään varausvuoroja ja pelaajalupauksia.

Vielä alkukesästä Blue Jacketsin raportoitiin etsivän Laineesta vastikkeena valmista NHL-pelaajaa, mutta seuran kanta muuttui heinäkuun vapaiden markkinoiden jälkeen. Blue Jackets vahvistui kesällä puolustaja Jack Johnsonilla ja sentteri Sean Monahanilla.

Portzlinen tietojen mukaan mahdollisessa vaihtokaupassa Blue Jacketsin täytyy ottaa osa Laineen 8,7 miljoonan dollarin palkasta omaan palkkakattoonsa.

Vaihtokaupan aikataulu yhä epäselvä

Laine on yhä NHL:n ja NHLPA:n pelaajien tukiohjelmassa, eikä suomalaishyökkääjän paluuaikataulusta ole tullut tietoa. Laine on harjoittelut viime aikoina Floridassa NFL-pelaajien kanssa.

Lainetta ei voi kaupata ennen kuin hoito-ohjelma päättyy. NHL-seurat ovat ilmaisseet halukkuutensa jutella suomalaisen kanssa henkilökohtaisesti ennen virallisen tarjouksen tekemistä.

LUE MYÖS: