Leijonien maalivahdiksi ensi helmikuussa pelattavaan 4 Nations Face-Off -turnaukseen valittu Juuse Saros tekee paluun Suomen maajoukkueeseen yhdeksän vuoden tauon jälkeen.

Saros on aiemmin edustanut Suomea aikuisten tasolla miesten MM-kisoissa. Ne kisat pelattiin isossa kaukalossa.

Nyt Saros pääsee ensi kertaa pelaamaan Leijonissa miesten tasolla pienessä kaukalossa, mikä on hänelle mieluista.

–Mä olen aina tykännyt henkilökohtaisesti pienestä kaukalosta. Kun Suomesta lähdin AHL:ään, niin tykkäsin saman tien. Maalivahtina tuntuu, että on pelissä sisällä ja mukana enemmän. Jos saisin valita, niin pienessä kaukalossa pelaisin aina, Saros kertoo.

Suomen lisäksi 4 Nations Face-Offissa pelaavat Kanada, Yhdysvallat ja Ruotsi. Saroksen mukaan Suomi ei ole altavastaaja.

–Jos katsoo pelaajanippua, niin kärki on ihan maailmanluokkaa. Samalla roolitus tulee olemaan hyvää. On kuitenkin paljon sellaisia pelaajia, jotka ovat pelanneet eri rooleissa täällä ja NHL:ssä. Pelaajavalinnoissa tulee olemaan vaikeita päätöksiä. Suomen maajoukkueessa se henki on aina hyvä.

Suomella on näistä neljästä maasta vähiten NHL-pelaajia. Saroksen mukaan tämä voi olla Suomelle myös vahvuus.

–Siellä on varmasti vielä vaikeammat ne valinnat. Ehkä näen, että meillä voi olla vahvuus, että on tiiviimpi henki, kun suurimmaksi osaksi kaikki ovat pelanneet yhdessä maajoukkueessa tai juniorimaajoukkueessa. Etukäteen kaikki tuntevat toisensa hyvin.