Pohjois-Amerikassa kymmenen vuotta pelannut ruotsalaiskiekkoilija Fredrik Claesson, 30, siirtyi viime syksynä Venäjälle KHL:n suurseuran TsSKA Moskovan leiville.

Armeijan joukkueeksi kutsuttu TsSKA julkisti verkkosivuillaan haastattelun, jossa Claesson hehkuttaa olojaan Venäjällä maasta taivaisiin.

– Täällä on ihanaa. Minä ja perheeni rakastamme kaikkea. Ja joukkuekaverini ovat hyviä, ruotsalaispuolustaja sanoi haastattelussa.

NHL:ssä 170 ottelua tahkonnut puolustaja sanoi haastattelussa myös, että Venäjälle muuttaminen oli helppoa ja että hän olisi toivonut KHL-siirron tapahtuneen jo neljä vuotta sitten. Claesson on edustanut NHL:ssä viittä eri seuraa, joista Tampa Bay Lightning oli viimeisin.

Kuten olettaa saattaa, Claessonin Venäjä-myönteisiä kommentteja ei otettu Ruotsissa hyvin vastaan. Muun muassa Expressenin toimittaja Magnus Nyström piti sosiaalisessa mediassa painavan puheenvuoron Claessoniin liittyen.

– Tällaiset lausunnot ovat poliittinen voitto Putinille. Poliittinen voitto diktaattorille! Ehkä Fredrik voisi kysyä ukrainalaisilta, mitä he ajattelevat? Onko tämä heidän mielestä niin ihanaa? Nyström laukoi Twitterissä.

Ruotsin Jääkiekkoliitto on tehnyt selvän linjauksen, ettei yksikään KHL:ssä pelaava ruotsalainen ole tervetullut maajoukkueeseen. KHL:ssä kiekkoili päättyneellä kaudella kuusi ruotsalaista.