NHL:n runkosaja käynnistyy jo 7. lokakuuta. Ennen kauden alkua NHLSuomi listaa sarjan parhaat pelaajat jokaiselta pelipaikalta. Ensimmäisenä vuorossa ovat maalivahdit.

5. Jake Oettinger, Dallas Stars

Jake Oettingerin nimeäminen yhdeksi NHL:n parhaista maalivahdeista on röyhkeä veto. Nuorukaisen näytöt sarjasta ovat vielä köykäiset. Viime kaudella Oettinger pelasi vahvan runkosarjan, mutta pudotuspeleissä hänen esityksensä olivat käsittämättömiä. Seitsemässä pudotuspelikamppailussa Oettingerin torjuntaprosentti oli hurja 95,4, ja pelkästään noiden seitsemän ottelun perusteella Oettinger ansaitsee paikkansa tältä listalta.

4. Jacob Markström, Calgary Flames

Jacob Markström teki viime kaudella paluun NHL:n maalivahtieliittiin. Hän oli vakuuttava ja rauhallinen omaitsensä, mikä näkyi myös tilastoissa. Runkosarjan 63 ottelussa Markströmin torjuntaprosentti oli 92,2. Pudotuspeleissäkin hän suoriutui kelvollisesti, vaikka Calgaryn puolustuspeli mureni totaalisesti Edmonton-sarjassa.

3. Juuse Saros, Nashville Predators

Juuse Saros oli suurin yksittäinen syy, miksi Nashville Predators eteni viime kaudella pudotuspeleihin. Hän tarjosi joukkueelleen mahdollisuuden voittaa illasta toiseen. Saroksen torjuntaprosentti viime kaudella oli 91,8. Lukema olisi ollut kovempikin, ellei häntä olisi peluutettu puhki runkosarjan lopussa. Vertailussa on myös hyvä muistaa, ettei Nashville ole saman tasoinen joukkue kuin muut tällä listalla.

2. Andrei Vasilevski, Tampa Bay Lightning

Andrei Vasilevskissa yhdistyvät rauhallinen, isoon kokoon luottava pelityyli ja huikea atleettisuus. Viime kauden runkosarjassa venäläisvahti ei ollut parhaimmillaan, mutta pudotuspeleissä hän palasi jälleen omalle, rautaiselle tasolleen. 23 pudotuspeliottelussa Vasilevskin torjuntaprosentti oli 92,2.

1. Igor Shesterkin, New York Rangers

NHL:ään on saapunut uusi maalivahtikuningas, ja hänen nimensä on Igor Shesterkin. Viime kaudella Shesterkin valittiin parhaaksi maalivahdiksi, eikä hän jättänyt raadille paljoa muita vaihtoehtoja. 53 runkosarjaottelussa hänen torjuntaprosenttinsa oli käsittämätön 93,5. Monet toimittajat olivat sitä mieltä, että nuoren venäläisen olisi pitänyt voittaa myös Hart Trophy – niin tärkeä hän oli Rangersin menestyksen kannalta.