Tampa Bay Lightningissa kaudella 2019-20 pelannut konkaripuolustaja Kevin Shattenkirk paljastaa The Athleticille antamassaan haastattelussa syyt sille, miksi Tampan megatähti Nikita Kutsherov on yksi NHL:n valovoimaisimmista supertähdistä.

Lightningin kahden peräkkäisen Stanley Cup -voiton takuumies erottuu Shattenkirkin mukaan muista pelaajista usealla osa-alueella.

– Tapa, jolla hän ajattelee ja näkee pelin, on hämmästyttävää. Hänen luistelunsa ja se mitä hän voi tehdä jaloillaan on vertaansa vailla. Se tapa, jolla hän hallitsee kiekkoa, käsittelee mailaansa ja syöttää, on aivan mieletöntä.

– Kun pelasin hänen kanssaan ja näin hänen päivittäiset rutiininsa, kävi melko selväksi, että hän teki jotain erilaista kuin mitä useat kaverit tässä sarjassa tekevät. Nykyisin olen aina huolissani, kun joudun pelaamaan häntä vastaan. Olen huolissani kaikesta siitä, mitä hän voi tehdä minulle jäällä ollessaan, Anaheim Ducksin pakistossa nykyään luutiva Shattenkirk kehuu 28-vuotiasta laitahyökkääjää.

Tällä kaudella 43 ottelussa tehot 23+36=57 nakutellut Kutsherov on valittu kertaalleen urallaan NHL:n arvokkaimmaksi pelaajaksi (Hart-palkinto). Muut pelaajat ovat lisäksi äänestäneet taiturin kertaalleen koko sarjan parhaaksi pelaajaksi (Ted Lindsey -palkinto).