Buffalo Sabresin suomalaisvahti Ukko-Pekka Luukkonen nousi keskiviikkoyönäkin joukkueensa ja itse asiassa koko Winnipeg Jets -ottelun tähtipelaajaksi. Sabres voitti 4-2 ja 34 koppia ottanut suomalainen valittiin matsin kakkostähdeksi.

Buffalo Sabres

@BuffaloSabres
34 saves and his first @nhl win of the season🔥

Congrats, @ukkopekkaluukko!

Maalikooste tästä tai ohesta:

Kun Buffalon maalilla on käynyt tällä kaudella kaikkiaan viisi molaria, riittää ykkösvahdin pelipaikasta kilpailua. Luukkosen torjuntaprosentti ennen viime yötä oli kolmen pelin jälkeen vakuuttava 93,8. Suomalainen on pelannut lisäksi AHL:ää Rochester Americansissa 12 pelin verran (88,8).

Buffalon maalivahtiosastolla ovat tällä kaudella esiintyneet nuorten maailmanmestarin lisäksi Craig Anderson (92,1), Dustin Tokarski (90,3), Aaron Dell (87,2) ja Malcolm Subban (76,0).

– Se, kuinka Luukkonen reagoi vastoinkäymisiin, on todellakin avainkysymys jokaisen nuoren pelaajan arjessa, Sabres-luotsi Don Granato oli sanonut seuran kotisivuilla.

Mistä siis on kysymys?

– Emme halua heidän (nuorten) joutuvan tilanteeseen, jossa he ovat ylikuormitettuja tai tuntevat itsensä olevan sellaisessa tilassa. Se voisi hidastaa kehitystä tai viivästyttää kehittymistä jatkossa.