Tim Peel nousi ikäviin otsikoihin vain kuukausi ennen suunniteltua eläköitymistään. Nashville Predatorsin Viktor Arvidssonille annetun jäähyn jälkeen jo 1990-luvulla uransa aloittanut erotuomari kuultiin myöntämässä kollegalleen, ettei rike ollut kummoinen, mutta Predatorsille piti jäähy saada.

Tästä lähti liikkeelle isompikin keskustelu siitä, miten tuomarit yrittävät pitää pelit tasaisena ja tässä siitä tuli vihdoin todiste. Peel myöntää, että jos toiselle joukkueelle on vihelletty viisi jäähyä ja toiselle ei yhtään, voi pilli olla vähän herkemmässä toiseen suuntaan. Tämä ei ollut kuitenkaan Arvidssonin jäähyn takana, sillä Predatorsia vastaan pelanneelle Detroit Red Wingsille oli vihelletty vain yksi jäähy.

— Olin keskialueella ja luulin aidosti Arvidssonin kampanneen Detroitin pelaajan, Peel kertaa. Mutta heti kun olin nostanut käteni ylös, tajusin ettei tilanteessa ehkä tapahtunutkaan kampitusta. En nähnytkään tilannetta niin kuin luulin.

Tilanteen jälkeen Peelin sanojen mukaan puolustusmekanismi pääsi valloilleen. Hän ei uskaltanut myöntää Kelly Sutherlandille, yhdelle NHL-historian arvostetuimmista tuomareista, että oli tehnyt virheen.

Ottelun jälkeen NHL:n tuomaripäällikkö Stephen Walkomin soittaessa tapahtuneesta Peelillä ei ollut hajuakaan, mistä oli kyse. Tilanteen selvittyä pinteessä ollut nykyinen ex-tuomari soitti sekä Predatorsin GM:lle että päävalmentajalle. Vastaanotto Predators-leiristä oli ymmärtäväistä, mutta mediakohun vuoksi työpaikka ei ollut pelastettavissa ja jäähyväiset NHL-kiekosta olivat Peelille vähän erilaiset odotuksiin nähden.