Wayne Gretzky kehuu The Athleticin toimittajalle Pierre Le Brunille antamassaan haastattelussa Connor McDavidin historiallisen kovaa kautta.

Kun Edmonton Oilers on pelannut 51 ottelua, McDavid on nakuttanut 93 tehopistettä.

– Kypsyys, jota hän on osoittanut tällä kaudella, on täysin eri tasolla kuin aiemmin. Enkä tarkoita vain tehopisteitä. Hän on huomattavasti fyysisempi kuin aiemmilla kausilla. Hänen kehonkielestään näkee, ettei hän halua hävitä, Gretzky sanoo.

Nykyisellä pistetahdillaan McDavid tekisi normaalipituisella 82 ottelun runkosarjakaudella 149 pistettä. Viimeksi yhtä koviin lukemiin on yltänyt Mario Lemieux kaudella 1995–96, kun Pittsburgh Penguinsissa pelannut kanadalainen löi tauluun 161 tehopistettä.

– Uskon, että hän saavuttaa tällä kaudella sadan pisteen rajan. Se on hänelle henkilökohtainen tavoite. Hän kuitenkin pääasiassa tavoittelee vain pitkää pudotuspelikevättä joukkueensa kanssa. Ja lopullinen tavoite on Stanley Cup.

Gretzky muistelee antaneensa McDavidille yhden neuvon, kun nuorukainen tuli liigaan.

– Sanoin hänelle isäni sanoneen minulle aina, että sinun täytyy laukoa enemmän. On päivän selvää, että hän laukoo nykyään enemmän. Ja voi juku hän pelaa nyt hyvin.