Florida Panthers – kausiennakko 2020-21: Ovi kävi Miamissa – onko seura vihdoin oikealla tiellä?
[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1498082844977{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]
Sisällysluettelo
[/vc_column_text][vc_column_text]
- Viime kausi
- Pelaajasiirrot – lähteneet
- Pelaajasiirrot – saapuneet
- Joukkueen suomalaiset
- Valmennus
- Tärkein pelaaja
- Kiinnostavin tulokas
- Arvio
- Kentälliset
- Kokoonpanolista
KATSO MYÖS:
[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”viime-kausi”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1530818555810{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]
Viime kausi
[/vc_column_text][vc_column_text]Florida lähti viime kauteen kovin satsauksin.
GM Dale Tallon palkkasi penkin taakse kaiken nähneen Joel Quennevillen ja hänen kanssaan Chicago Blackhawksissa työskennelleen Mike Kitchenin. Maalin suulle pestattiin hurjalla 70 miljoonan dollarin sopimuksella tähtivahti Sergei Bobrovski, puolustukseen hankittiin kokemusta Anton Strålmanin myötä ja hyökkäykseen lisättiin monipuolinen Brett Connolly.
Joukkueessa oli jo ennestään kaksi vahvaa tulosketjua, vertailun kestävä pohjakuutonen ja lupauksia herättävä pakisto. Toisin sanoen pöytä oli katettu valmiiksi pudotuspelipaikasta haaveilevalle Panthersille, joka oli päässyt leikkiin mukaan vain kahdesti tämän vuosituhannen aikana.
Ensimmäinen kynnys oli selviytyä lokakuusta, joka oli tuottanut päänvaivaa jo monena vuotena peräkkäin. Lähtökohdat olivat jo itsessään vaikeat: miamilaisilla oli edessään uuden pelikirjan sisäistäminen, jonka lisäksi ensimmäisistä 13 pelistä peräti yhdeksän pelattiin vieraskaukaloissa.
Joukkue selvisi tästä kuitenkin kelvollisesti, eikä hävinnyt lokakuisista peleistään kuin kolme varsinaisella peliajalla. Tietynlainen kurittomuus heijastui kuitenkin otteista, mikä näkyi ennen kaikkea puolustuspelin välinpitämättömyytenä. Härskisti sanottu, mutta tältä se näytti ainakin ulkopuolisin silmin.
Vastaavat oireet piinasivat lopulta lähestulkoon läpi kauden. Florida pystyi lujaan hyökkäyspeliin ja sen maalikeskiarvo (3,30) olikin sarjan kuudenneksi paras, mutta vastaavasti puolustus sukelsi ja pahasti. Pantterit sijoittuivat päästettyjen maalien keskiarvossa (3,25) liigan kolmatta pohjimmaiseksi.
Tilastoja katsomalla joukkueen suurin syypää oli 10 miljoonaa dollaria kaudessa ahmiva, kauden suurimmaksi flopiksikin tituleerattu Bobrovski, jonka torjuntaprosentiksi jäi vaivainen 90,0. Todellisuudessa Florida ei jättänyt venäläiselle juuri mahdollisuuksia. Puolustus antoi vastustajien kävellä parhaille tekopaikoille, eikä maalinedustaltakaan löytynyt miehiä siivoamasta jälkiään. Myös kommunikointi pelaajien välillä sakkasi, mikä jätti Bobrovskin todella yksinäiseksi maalinsuulleen.
Huonosta puolustuspelistä ja tasaisuuden puutteesta huolimatta Florida löysi kauden aikana kuitenkin yhden hyvän vaihteen pelilleen. Joulukuun puolivälistä alkaen joukkue alkoi napsimaan voittoja hyvällä tahdilla ja ilotulitus kestikin aina helmikuun alkuun saakka. Tuona aikana (16.12.2019-3.2.2020) Panthers olikin yksi NHL:n parhaista joukkueista voitettuaan 19 pelaamastaan ottelusta peräti 14.
Komean putkensa aikana takaisin pudotuspelikantaan kivunnut pantterilauma törmäsi helmikuussa kuitenkin jäävuoreen. Sen kapteeni Aleksander Barkov loukkaantui ja joutui tositoimista viikon lasarettiin. Lyhyt breikki, mutta joukkueen kannalta kriittinen. Panthers ei nimittäin löytänyt enää peli-iloaan ja otti ”turpaan” oikein olan takaa.
Kuin kirsikkana kakun päällä Tallon kauppasi ennen siirtoikkunan sulkeutumista joukkueen kakkossentterin, negatiivista ilmapiiriäkin syytetysti lietsoneen Vincent Trocheckin Carolina Hurricanesiin. Vastakaikuna Panthersiin saapuivat Erik Haula, Lucas Wallmark, Eetu Luostarinen ja Chase Priskie.
Pelaajasiirroista huolimatta Panthers ei löytänyt enää takaisin raiteilleen ja taputteli runkosarjan viimeiset 18 ottelua tilastoin 6-9-3. Florida sijoittui lopulta itäisen konferenssin kymmenenneksi ja pääsi vähän kuin sattuman kautta pudotuspeleihin.
Kuplassa Panthers jatkoi siitä mihin runkosarjansa päätti. Sarja New York Islandersia vastaan oli suorastaan läpihuuto ja saarelaiset kyykyttivät aneemisen kissapentueen nurin voitoin 3-1. Floridan kaikesta tekemisestä näki, ettei sen paikka ollut pudotuspeleissä.
Kokonaisuudessaan kausi oli Floridan kannalta suuri pettymys. Alisuorittajien lista on loputon. Yksilötasolla ainoastaan Barkov (20+42), Jonathan Huberdeau (23+55), Aaron Ekblad (5+36) ja Keith Yandle (5+40) ansaitsevat puhtaat paperit, mutta esimerkiksi hyvät pisteet keränneet Mike Hoffman (29+30) ja Jevgeni Dadonov (25+22) viettivät liikaa vapaapäiviä puolustusvelvoitteistaan.
Nyt organisaatiolla on taas uusi mietinnän paikka: mitä seuraavaksi? Vaihtuvuus toimistolla ja penkin takana käy yhtä vilkkaasti kuin sukkien vaihto. Näin ollen jatkuvuus voisi olla se seuraava palanen, jolla rakennetaan pohja menestykselle.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotout”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1497515328839{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]
Pelaajasiirrot – lähteneet
[/vc_column_text][vc_column_text]
Jevgeni Dadonov (Ottawa Senators)
Laitahyökkääjä, 31 vuotta
Koko kuusivuotisen NHL-uransa Floridan organisaatiossa viettänyt venäläinen pelasi seurassa yhteensä 280 ottelua pistein 91+111=202. Nopea ja taitava laituri nousi suureen rooliin viimeisen kolmen kauden aikana, jolloin Dadonov piiskasi komeat 81 täysosumaa.
Puolustussuuntaan hieman vastuuton peluri vie mennessään ison määrän viimeistely- sekä ylivoimaosaamista.
Mike Hoffman (Vapaa agentti)
Laitahyökkääjä, 31 vuotta
Suuren kohun saattelemana Floridaan kaudella 2018-19 tullut kanadalainen on hyökkäysalueella alati vaarallinen, ja pystyykin hyvällä laukauksellaan yllättämään maalivahdin vaikeistakin kulmista.
Paukutti kahdella Panthers-kaudellaan 65 maalia, joten sanomattakin selvää, että Hoffman jättää valtaisan aukon joukkueen maalintekotyöskentelyyn. Kiekottomana mies viettää liikaa vapaapäiviä.
Josh Brown (Ottawa Senators)
Puolustaja, 26 vuotta
Nuori puolustaja ei ole mikään kaukalon näyttävin pelaaja, mutta kykenee kelvolliseen puolustuspelaamiseen. Ei yltänyt Floridassa kuitenkaan parhaimpaansa, joten pääsee aloittamaan uransa taas puhtaalta pöydältä.
Colton Sceviour (Pittsburgh Penguins)
Keskushyökkääjä, 31 vuotta
Hiljaisen työn raataja, joka ei pelkää sotkea käsiään. Kovana taklaajana ja kiekonsyöjänä tunnetun Sceviourin parhaat avut korostuvat alivoimapelaamisessa, jota hän nautti viime kaudella Florida-pelureista eniten (172:32 minuuttia).
Loistavan kiekottoman pelaamisen lisäksi kanadalainen omaa myös hyvät pelinrakennus- ja laukausominaisuudet. Sceviour olikin neljävuotisen Panthers-jaksonsa aikana yksi seuran suurimmista luottosotureista. Matkaa nyt Pittsburghiin osana Patric Hörnqvistin sisältävää vaihtokauppaa.
Mike Matheson (Pittsburgh Penguins)
Puolustaja, 26 vuotta
Hörnqvist-kaupan toinen siirtonappula. Hyvänä kiekollisena pelaajana pystyy tuomaan kiekon nopeastikin vastustajan päätyyn asti.
Viime kaudella 59 pelissä tehot 8+12 nakuttanut Matheson nauttii hyökkäyspelaamisesta, mikä näkyy ajoittain puolustustehtävien laiminlyöntinä. Tästä syystä lähes 5 miljoonan vuosiansiota nauttiva kesän 2012 ykköskierroksen varaus (#23) jäi pakkihierarkiassa hyvin pelanneen MacKenzie Weegarin jalkoihin.
Erik Haula (Vapaa agentti)
Keskushyökkääjä, 29 vuotta
Kovin odotuksin Trocheck-kaupassa Floridan auringon alle saapunut kahdensuunnan hyökkääjä ei pystynyt vastaamaan huutoon, ja näin ollen hänen uransa Panthersissa jäi pudotuspelit mukaan lukien vain 11 ottelun mittaiseksi (1+2).
Haula on pelannut nyt kahden kauden aikana kolmessa eri seurassa, joten tähtäimessä lienee pidempiaikainen sopimus hänet haluavaan joukkueeseen. Vaikea viime kausi sekä loukkaantumiset vesittänee nämä suunnitelmat.
Lucas Wallmark (Chicago Blackhawks)
Keskushyökkääjä, 25 vuotta
Haulan kanssa Carolinasta Panthers-paitaan tullut ruotsalainen ei jättänyt juuri minkäänlaista jälkeä miamilaisseuraan. Tehot 1+1 yhdeksässä ottelussa kerännyt kahdensuunnan sentteri toimikin lähinnä täyteroolissa ja alivoiman erikoismiehenä.
Mark Pysyk (Dallas Stars)
Puolustaja/laitahyökkääjä, 28 vuotta
Neljä kautta Floridassa operoineen luistelukoneen uran tähtihetki osui kohdalle Barkovin loukkaannuttua kesken viime sesongin.
Pysyk nostettiin nelosketjun oikeaan laitaan ja mies tykittikin hattutempun heti hyökkääjädebyytissään. Kanadalaisen parhaat avut korostuvat muutenkin kiekollisessa pelissä ja syöttelytaidoissa, joten hyökkääjän tontti vaikuttaa täten varsin luontaiselta – joskin sijoittuminen vaatii vielä paljon parsimista.
Floridassa hänelle ei löytynyt enää käyttöä, joten nähtäväksi jää, mikä on herran pelipaikka Dallasissa.
Brian Boyle (Vapaa agentti)
Keskushyökkääjä, 35 vuotta
Lähes kaksimetrisen ja 110-kiloisen tankin visiitti Floridassa jäi yhden kauden ja 39 ottelun (6+9=15) mittaiseksi.
Tärkeä palanen niin fyysisen preesensin kuin aloitustenkin osalta. On myös erinomainen maalineduspelaaja. Nuorennusleikkausta tekevä Panthers ei löytänyt kuitenkaan enää käyttöä kokeneen Boylen palveluksille.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotin”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1497515686941{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]
Pelaajasiirrot – saapuneet
[/vc_column_text][vc_column_text]
Patric Hörnqvist (Pittsburgh Penguins)
Laitahyökkääjä, 33 vuotta
Superälykäs pelaaja, joka tiedostaa puolustusvastuunsa. Yksi maailman parhaista maalineduspelaajista, joka tuo osaamisellaan tehoja Floridan ylivoimapeliin. Tämä vapauttaa samalla Barkovin, joka luuti viime kaudella maalin edessä, omalle mielipaikalleen rakentamaan tekopaikkoja.
NHL-urallaan kahdesti 20 maalin rajapyykin rikkoneen Hörnqvistin jalat eivät ole enää samalla tavalla liukkaat kuin ennen, mutta oikealla sijoittumisella ruotsalaisesta on edelleen paljon iloa joukkueelleen. Kaksinkertainen Stanley Cup -voittaja tuo myös hyvää esimerkkiä päivittäisen vaatimustason luomiseen.
Markus Nutivaara (Columbus Blue Jackets)
Puolustaja, 26 vuotta
NHL-jäillä neljä kautta viilettänyt oululainen hankittiin Panthersiin täyttämään Mathesonin jättämä aukko.
Nutivaara pystyy taitavana kiekonkäsittelijä nostamaan kiekkoa ylös varsin vaivattomasti. Näkee hyvin jään ja pystyy nopeutensa ansiosta tavoittamaan karkuun pyrkivät vastustajat.
Viime kaudella ylävartalovamman takia vain 37 ottelua tehoin 3+6 pelannut puolustaja on kärsinyt ajoittain myös tasaisuuden puutteesta, minkä vuoksi mies on joutunut seuraamaan otteluita myös katsomon puolelta. Mikäli Nutivaara kykenee harjaamaan nämä ongelmat voitokseen, on hänestä iso apu menestyvää joukkuetta rakentavalle Panthersille.
Alexander Wennberg (Columbus Blue Jackets)
Keskushyökkääjä, 26 vuotta
Upean tulokassopimuksen ja sen viimeisenä vuotena komeat 59 tehopistettä (13+46) naputtaneen Wennbergin osakkeet lähtivät jyrkkään laskuun heti uuden diilin saatuaan. Aivan kuin kuusivuotisen ja 29,4 miljoonan taalan sopimuksen allekirjoittanut ruotsalainen olisi sokaistunut saamastaan palkkapussista.
Työteliäs ja vaihdosta toiseen esimerkillistä peliä esittänyt sentteri oli kuin muisto vain. Wennbergin tulokset laskivat vuosi vuodelta ja tämä riitti lopulta Blue Jacketsin GM Jarmo Kekäläiselle, joka osti lokakuussa miehen sopimuksen ulos.
Florida ja sen tuore GM Bill Zito, joka työskenteli ennen uutta pestiään Columbuksen apulais-GM:nä, tarttui kuitenkin täkyyn vain päivää myöhemmin ja nappasi tutun pelurin itselleen. Ja miksipäs ei. Zito tiesi tasan tarkkaan mitä hän sai.
Vaikka Wennbergin ura on kääntynyt laskuun, niin hän on edelleen nuori ja taidotkin ovat tallella. Nyt ne täytyy saada vain ulosmitattua. Ruotsalainen on loistava kiekonkäsittelijä, joka omaa myös terävät jalat, erinomaisen näkemyksen ja pelinrakennusominaisuudet. Floridan kanssa vuoden ja 2,25 miljoonan dollarin sopimuksen tehneen ruotsalaisen on laitettava nyt kaikki peliin, jotta häntä ei tulla muistamaan vain hyvänä tulokaspelaajana. Vastuun saamisen puutteesta tämä ei jää kiinni.
Radko Gudas (Washington Capitals)
Puolustaja, 30 vuotta
Vaikka Gudas ei olekaan mikään ”pavunvarsi”, niin hänen kroppansa on täyttä napalmia. Pelkkä läsnäolo jäällä saa vastustajat varpailleen.
Kovan fyysisen olemuksensa lisäksi tshekkiläinen osallistuu mielellään myös hyökkäyspeliin. Liike on ajoittain jopa yllättävän hyvää. Parhaimmalla kaudellaan Gudas (2016-17) on kerännyt maukkaat 23 tehopistettä. Viime sesongilla pelatuissa 63 pelissä plakkariin jäi tehot 2+13.
Carter Verhaeghe (Tampa Bay Lightning)
Keskushyökkääjä, 25 vuotta
Kaudella 2018-19 AHL:n pistepörssin tehoin 34+48=82 voittanut kanadalainen nousi päättyneellä sesongilla Tampa Bayn rosteriin, ja pysyikin ylhäällä läpi kauden.
Verhaeghe ei ole fyysisiltä ominaisuuksiltaan mikään hongan kolistaja, mutta paikkaa puutteitaan vankkumattomalla energialla ja periksiantamattomuudella. Tampan nelosketjussa operoinut hyökkääjä saanee Floridassa mahdollisuuden todistaa olevansa mitat täyttävä kolmosketjun sentteri.
Anthony Duclair (Ottawa Senators)
Laitahyökkääjä, 25 vuotta
Loistavan tulokaskautensa jälkeen pahasti alisuorittanut taituri pelasi viime kaudella unelmiensa vuoden ja nakutti 66 peliin komeat 40 tehopistettä (23+17). Hyvän pelivireen löytänyt väkkärämäinen laituri oli illasta toiseen yksi Ottawan parhaista pelaajista.
Nyt Floridassa pidetään sormet ristissä, että kanadalainen jatkaa siitä mihin hän jäi. Vuoden mittaisen (1,7 miljoonaa) sopimuksen allekirjoittaneella Duclairilla on vielä näytettävää ja nyt siihen tarjoutuu kenties paras mahdollisuus koskaan. Vasen käsi alhaalla ampuva hyökkääjä saanee peliaikaa myös Aleksander Barkovin oikealta puolelta, joten tarjonnan puutteesta homma ei takuulla jää kiinni.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”suomalaiset”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1538119785589{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]
Suomalaiset
[/vc_column_text][vc_column_text]
Aleksi Saarela
Laitahyökkääjä, 23 vuotta
Lievästä asennevammasta ja ylimielisyydestä kärsinyt hyökkääjä ei ole kyennyt nostamaan itseään vielä NHL-kartoille.
Viimeisen kolmen vuoden aikana lähinnä AHL:ää tahkonnut Saarela pääsi päättyneen kauden aikana
napsimaan maistiaisen siitä, millaista peli maailman parhaassa kiekkokaukalossa voi olla. Floridaan lokakuussa 2019 kaupattu raumalainen nostettiin Panthersin kokoonpanoon kauden loppumetreillä, ja pelejä kertyi lopulta yhdeksän kappaletta. Kaksi maalia ja kaksi syöttöpistettä saalistanut maalitykki osoitti vihdoin luonnetta ja ennen kaikkea sen, että hänestä on NHL-pelaajaksi.
Saarela on vielä toistaiseksi rajoitettu vapaa agentti. Rauman Lukossa loistavasti kautensa aloittanut hyökkääjä saanee sopimusasiat kuntoon ennen NHL-leirin alkua, joten eiköhän mies nähdä vielä taistelemassa pelipaikasta Panthers-uniformussa.
Henrik Borgström
Keskushyökkääjä, 23 vuotta
Eriasteisista vammoista viime kaudella kärsinyt hyökkääjä pelasi lähes koko kauden farmissa. Tehot 11+12=23 49 ottelussa takoneen Borgströmin kausi oli sievoinen pettymys, sillä tavoitteet olivat huomattavasti korkeammalla.
Tulevalla pätkäkaudella Borgström hakee pelikuntoa Helsingin IFK:n riveistä. 191-senttisen kahdensuunnan sentterin oikeudet säilyvät kuitenkin edelleen Floridalla.
Eetu Luostarinen
Keskushyökkääjä, 22 vuotta
Viime kaudella ensikosketuksen NHL:ään ottanut siilinjärveläinen kaupattiin ennen helmikuun siirtorajaa Miamiin.
Carolinan paidassa kahdeksan ottelua pelannut Luostarinen pelasi kuitenkin suurimman osan peleistään farmissa saalistaen 49 kamppailussa tehot 8+17=25. Älykäs kahdensuunnan sentteri pelaa nyt lainasopimuksella KalPassa, mutta mies palannee lätäkön taakse harjoitusleiriä varten. NHL-paikka on vielä kuitenkin kiven takana.
Juho Lammikko
Keskushyökkääjä, 24 vuotta
Kuten huomata saattaa, Floridalla on valtava nippu taitavia suomalaisia kahdensuunnan senttereitä. Lammikko ei ole tässä asiassa poikkeus.
Noormarkusta kotoisin oleva Lammikko palasi vuosi sitten kotimaahansa hakemaan kehityskäyrän korotusta Oulun Kärpistä. 51 pisteellään Liigan pistepörssin kuudenneksi sijoittunut suomalainen säväytti kokonaisvaltaisella osaamisellaan ja lähti tämän karaisemana hakemaan lisäkokemusta Venäjältä. Matka Metallurg Magnitogorskiin ei sujunut kuitenkaan suunnitelmien mukaan. Lammikko sai kenkää vain 22 pelatun ottelun jälkeen, mutta mitäpä vielä. Hetkeä myöhemmin Florida palkkasi miehen takaisin itselleen ja kiinnitti Lammikon vuoden mittaisella sopimuksella.
Panthersissa 40 ottelua kaudella 2018-19 pelannut Lammikko lähtee vääntämään paikasta kolmos-nelosketjun keskeltä, mutta taistelu on kova. 190-senttiseltä ja 92-kiloiselta hyökkääjältä löytyy kuitenkin kaikki kyvyt yllättää epäilijänsä.
Aleksi Heponiemi
Keskushyökkääjä, 21 vuotta
178-senttiseltä tamperelaiselta löytyy veitsenterävä pääkoppa ja taito rakentaa peliä, mutta kun fyysisyys on mitä on. Vertailun vuoksi: NHL:n viime kauden kevyin pelaaja oli Edmonton Oilersin Kailer Yamamoto, joka painoi 70 kiloa. Heponiemen kohdalla vaaka näyttää kolme kiloa vähemmän.
Tämä ei yksinkertaisesti riitä NHL:ssä. Ei edes farmissa. Kuten viime kausikin osoitti, Heponiemi oli AHL:ssä suurissa vaikeuksissa. Tuleva sesonki tietää samanlaisia ongelmia, mikäli suomalainen ei hanki lisää ruista ranteisiin.
Alexander Barkov (Lue: Tärkein pelaaja)
Markus Nutivaara (Lue: Pelaajasiirrot – Saapuneet)[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”valmennus”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1608238857614{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]
Valmennus – Joel Quenneville
[/vc_column_text][vc_column_text]
Kuten sanottu, jatkuvuus Floridan toimistossa ei ole ollut se organisaation ykkösvaltti kuluneen vuosituhannen aikana.
Toimitusjohtajan palli on tutissut keskimäärin joka toinen vuosi. Myös päävalmentajan paikalla on nähty peräti 12 eri kapellimestaria, joten ei ihmekään, ettei joukkue ole pystynyt rakentamaan mitat täyttävää menestystarinaa koko sen olemassaolon aikana.
Ennen Joel Quennevielleä penkin takana operoi Bob Boughner, joka tuli tunnetuksi San Jose Sharksin apulaisvalmentajana. Lähinnä puolustuspeliin keskittynyt Boughner toi Floridaan samanlaista aggressiivista pelitapaa, mikä toimi mainiosti hänen Sharks-aikoinaan.
Se mikä kukoisti San Josessa, ei puhjennut kukkaan kuitenkaan Floridassa. Pelaajat eivät sisäistäneet Boughnerin aggressiivista puolustustyyliä, mikä saattoi johtua pääosin joukkueen kokemattomuudesta verrattuna Sharksiin. Panthers päästikin Boughnerin viimeisen kauden aikana (2018-19) enemmän maaleja (280) kuin kertaakaan historiansa aikana.
Tätä tilannetta paikkaamaan palkattiin nelinkertainen Stanley Cup -voittaja Quenneville. Kanadalainen tuli Chicagossa tunnetuksi huomattavasti rauhallisemmasta tavasta puolustaa. Hänen arvonsa, jossa ”vähemmän on enemmän”, teki Blackhawksista todella vaikean vastustajan. Quennevillen tavassa pelaajat pyrkivät omalla alueellaan sijoittumaan omiin poteroihinsa, mikä estää hyökkääjiä pääsemästä parhaisiin tekopaikkoihin.
Tämä tuotti Floridan pelaajille kuitenkin suuria ongelmia viime kaudella. Etenkin hyökkääjät unohtivat sijaintinsa, jonka seuraksena vastustajat pääsivät tekemään vapaasti tuhojaan. Tätä ongelmaa on pyritty nyt ratkaisemaan hankkimalla joukkueeseen kovan kaliiperin puolustavia hyökkääjiä, jotka toivon mukaan tekevät Floridasta tällä alueella vahvemman. Myös apuvalmentaja Ulf Samuelssonin pestaamisella pyritään tuomaan selkeämpää näkökulmaa puolustuspelin parantamiseen. Onhan mies Quennevillelle tuttu niin pelikaverina (Hartford Whalers 1980-luvulla) kuin valmentajapartnerinakin (Chicago).[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tarkein”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1608293987693{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]
Tärkein pelaaja – Aleksander Barkov
[/vc_column_text][vc_column_text css=”.vc_custom_1608293997754{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]
Kun puhutaan täydellisen pelaajan prototyypistä, niin nimi Aleksander Barkov ei kauas jätä. Suomikiekon ehdoton lippulaiva, mitä tulee yksilötaidon valjastamiseen. Florida elää ja kuolee häneen kauttaan, ja ilman Barkovia joukkueesta ei olisi mihinkään. Yksinkertaista.
Ne, jotka sanovat Barkovin olevan liian ”hissukka” kapteeniksi, ovat väärässä. On nimittäin johtajia, jotka johtavat karismalla, äänellään ja eleillään. Tämän lisäksi on johtajia kuten Barkov, joka johtaa päivittäisellä esimerkillään niin kaukalossa kuin sen ulkopuolellakin. Himotreenaaja, joka ei pyri vain tasonsa ylläpitämiseen, vaan ennen kaikkea tehdäkseen itsestään entistä paremman.
Jos Barkov käyttäisi kykyjään vain hyökkäyspelin maksimoimiseen, suomalainen hätistelisi joka vuosi pistepörssin kärkisijoja. Hänen tunnollisuutensa omassa päässä on kuitenkin niin vahva, että valtaosa hänen energiastaan kuluu oman maalin suojeluun. Heti kun kesän 2013 kakkosvaraus hinaa joukkueensa idän kahdeksan sakkiin, pokkaa hän samalla lähes varmasti myös Selke Trophy -pystin itselleen.[/vc_column_text][vc_column_text][/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tulokas”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1608239031802{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]
Kiinnostavin tulokas – Grigori Denisenko
[/vc_column_text][vc_column_text]
Tämän nuorukaisen nousua Floridaan on odotettu jo kuin kuuta nousevaa. Tuulennopeaa venäläistä on verrattu hyökkäysominaisuuksiensa puolesta jopa Artemi Panarinin ja Nikita Kutsherovin kaltaisiin supertähtiin, joskin aika näyttää lunastaako hän nämä odotukset tulevaisuudessa.
Kesän 2018 varaustilaisuuden 18. nimenä huudetulla Denisenkolla on joka tapauksessa kaikki eväät nousta NHL-tason top6-hyökkääjäksi. Räjähtävien jalkojensa lisäksi 20-vuotiaalla torpedolla on tarkka ja terävä laukaus, joskin pelinlukutaidot kaipaavat hiomista.
Viime kaudella Lokomotiv Jaroslavia 38 ottelussa tehoin 6+6 edustanut Denisenko toimi myös Venäjän kapteenina vuoden 2020 Nuorten maailmanmestaruuskisoissa. Venäjän hopeasijalle johdattanut rightin puolen hyökkääjä oli joukkueensa sisäisen pörssin kärkinimi tehden seitsemään peliin 3 maalia ja 6 syöttöpistettä.
Denisenko pystyy pelaamaan sekä oikeaa että vasenta laitaa, joten tämä antaa myös ”coach Q:lle” erilaisia variaatioita ketjujensa sommittelua varten. Nuorukaisen englanninkielen taidot ovat kuitenkin vielä vajaavaiset, joten voikin olla, että hän pääsee testaamaan siipiään venäjää puhuvan Barkovin rinnalla.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”arvio”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1530818912071{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]
Arvio
[/vc_column_text][vc_column_text]Sija: Keskisen divisioonan 6.
Floridan kokoonpano on elänyt hurjasti kuluvan offseasonin aikana. Ovi on käynyt suuntaan ja toiseen, joten sanomattakin selvää, että joukkueessa nähdään jonkinasteisia kasvukipuja tulevan kauden aikana.
Vaikka Dadonovin ja Hoffmanin kaltaisten maalitykkien lähdöt kirpaisevatkin, onnistui uusi toimitusjohtaja Zito hankkimaan tilalle hyvin kahteen suuntaan pelaavia yksilöitä (mm. Hörnqvist ja Wennberg). Heidän lisäkseen Panthersiin on nousemassa uusia kykyjä Denisenkon, Owen Tippettin ja vastahankitun Duclairin muodossa, joten tulevaisuuden kannalta tilanne vaikuttaa lupaavalta.
Floridan tärkein tehtävä juuri nyt on saada puolustus- sekä maalivahtipeli toimimaan Quennevillen vaatimalla tavalla. Maalivahtiosaston vahvistamiseksi seuraan kasattiin uudenkarhea maalivahtien kehitysohjelma (goaltending excellence department), joka koostuu maalivahtivalmentaja Robb Tallasista ja eräänlaisina konsultteina työskentevistä Francois Allairesta sekä Robert ja Leo Luongosta. Ohjelma tukee isolla kädellä myös seuran tulevaa superlupausta Spencer Knightia.
Kaiken kaikkiaan Florida näyttää vihdoin ja viimein olevan oikealla tiellä. Nyt seuralla tuntuu olevan ensimmäistä kertaa edes jonkinasteinen suunnitelma. Suunnitelma, jossa ei ajeta mopolla kuuhun, vaan pyritään rakentamaan tulevaisuuden elementtejä ja menestyksen peruspilareita.
Alkavalla kaudella lähdetäänkin kokonaisen talon sijasta rakentamaan luja sokkeli (puolustus, jatkuvuus), jotta tuleva hökkeli pysyisi mahdollisimman pitkään pystyssä.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”formaatio”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1535023738928{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]
Kentälliset
[/vc_column_text][vc_column_text]Hyökkäysketjut:
Jonathan Huberdeau | Aleksander Barkov | Grigori Denisenko |
Anthony Duclair | Alexander Wennberg | Patric Hörnqvist |
Aleksi Saarela | Carter Verhaeghe | Frank Vatrano |
Brett Connolly | Noel Acciari | Vinnie Hinostroza |
Puolustajaparit:
MacKenzie Weegar | Aaron Ekblad |
Keith Yandle | Markus Nutivaara |
Anton Strålman | Radko Gudas |
Maalivahdit:
Sergei Bobrovski |
Chris Driedger |
[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”kokoonpano”][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text css=”.vc_custom_1530820946075{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]
Kokoonpanolista
[/vc_column_text][vc_column_text][table id=38 responsive=”collapse” /][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_js]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[/vc_raw_js][/vc_column][/vc_row]
Voita 1000€ lahjakortti ruokakauppaan!
- Vastaa muutamaan nopeaan kysymykseen.
- Osallistu arvontaan.
- Voit voittaa 1000€ lahjakortin ruokakauppaan!
- Connor McDavidin pelikielto kuohuttaa – nyt puhuu hyökkääjä itse
- Jonathan Toews NHL:n tähtisikermän riveihin? Seurapomo myöntää kiinnostuksen: ”Ehdottomasti”
- Colorado Avalanchelle synkkä uutinen – Valeri Nitshushkin pitkään sivussa
- Patrik Laine muistelee Johnny Gaudreaun traagista kuolemaa – ”Olin shokissa”
- Päävalmentaja suitsutti Jesperi Kotkaniemeä: ”Hyvää työtä”
- Oho! Teemu Selänne mukana 4 Nations -lähetyksissä
- Shokkipaljastus: NHL-supertähti haluaa vaihtaa maisemaa
- Patrik Laine tulikuumana!
- Mikko Rantasen sopimussaagassa uusi käänne!
- Anaheim Ducks tekemässä huippukaappauksen – haaviin KHL:n supertähti?
- Mikko Rantasen sopimussaagassa uusi käänne!
- Lehti: Pittsburgh valmis radikaaliin ratkaisuun – Erik Karlssonista iso huhu!
- Patrik Laine nousi Montrealin jatkoaikasankariksi huutomyrskyssä: ”Ei tähän totu koskaan”
- Edmontonille valtava takaisku: Connor McDavid pelikieltoon
- Tällaisen tarjouksen NY Rangers teki J.T. Milleristä – siirto kariutui yhteen seikkaan
- Anaheim Ducks tekemässä huippukaappauksen – haaviin KHL:n supertähti?
- Chicago-hyökkääjän pistetehtailu hyytyi pahasti – palaamassa Eurooppaan
- Shokkipaljastus: NHL-supertähti haluaa vaihtaa maisemaa
- Parjattu Mitch Marner takoi Toronto-paidassa uuden seuraennätyksen
- Colorado Avalanchelle synkkä uutinen – Valeri Nitshushkin pitkään sivussa