NHLSuomi.com tarjoaa jälleen tuoretta visaa jääkiekon puutteesta kärsiville lukijoillemme.

Päivälleen 27 vuotta sitten varattiin yksi kaikkien aikojen flopeista, Alexandre Daigle. Hänen NHL-uransa koki nopean ja pikaisen lopun, josta taskuun jäi lähinnä uskomattoman ruma tehotilastolukema (lue lisää). Tässä visassa haemme toista samankaltaista floppia.

Kuka on tämä yksi NHL-historian huonoimmista varauksista?

Vihje 1.

Ennen varaustilaisuutta kyseinen sentteri oli pelannut kaksi kautta IHL:ssä ammattilaisten rinnalla. Sarjassa pelasi useita nykyisiä AHL-joukkueita ja taso oli huomattavasti kovempi kuin Kanadan junnusarjoissa. Lupaus takoikin miesten keskellä 58 ottelussa tehot 16+34=50, mikä nosti odotukset tulevalle uralle aivan tappiin.

Vihje 2.

Tshekkihyökkääjä nähtiin Liigassa työsulkukaudella 2004-05. Hän esiintyi 37 ottelussa Ilveksen paidassa ja iski tehot 13+28=41. Kausi oli koko ykkösvarauksen ammattilaisuran tehokkain.

Hänen ketjukavereinaan viilettivät Steve Kariya ja Hannes Hyvönen.

– Superketjun pysäyttämiseen tarvittaisiin käsiraudat tai nippu paksua kettinkiä, ketjusta kirjoitettiin aikoinaan Ilta-Sanomissa.

Vihje 3.

Vuoden 1999 ykkösvaraus oli mukana yhdessä NHL-historian kuuluisimmista maaleista kaudella 2006-07. Hän oli karkaamassa läpiajoon ja siirtämässä kiekkoa tyhjään maaliin, kun hän lirutti kiekon ohi aivan tyhjästä häkistä.

Edmonton Oilers nappasi kiekon itselleen ja lähti vauhdikkaaseen hyökkäykseen. Lopulta Ales Hemsky pääsi tasoittamaan ottelun uskomattomien tapahtumien jälkeen, kun peliä oli jäljellä vain runsaat kaksi sekuntia.

– Tuo oli yksi naurettavimmista asioista, joita olen koskaan nähnyt! Sinun pitäisi hävetä, NHL-kommentaattori Ray Ferraro tylytti tshekkifloppia TV-lähetyksessä.

Näet oikean vastauksen klikkaamalla artikkelin lopusta seuraavaa sivua (2):

Oikea vastaus: Patrik Stefan

Kuva: Getty Images

Atlanta Trashers varasi Patrik Stefanin koko varaustilaisuuden ensimmäisenä pelaajana vuonna 1999. Kakkosena ja kolmosena Vancouver Canucksiin menivät Henrik ja Daniel Sedin, joten möhlittyä ykkösvarausta voi pitää erityisen kirvelevänä.

Stefan pelasi NHL:ssä lopulta vain 455 ottelua. Parhaimmillaan hän oli Atlantan paidassa kaudella 2003-04, jolloin hän iski 82 ottelussa 40 tehopistettä.

Kuuluisan möhläyksensä Stefan teki Dallas Starsin paidassa. Peli-ilonsa menettänyt tshekki ei saanut tuon surkuhupaisan kauden jälkeen enää ikinä uutta mahdollisuutta NHL:ssä.

Voit katsoa Edmonton-pelaajien muistelut Stefanin töppäyksestä ja Hemskyn maalista.