Venäläishyökkääjä Sergei Toltshinski on nyt avautunut Venäjän medialle epäonnistuneesta NHL-urastaan.

Nykyään KHL:ssä Avangard Omskia edustava 25-vuotias ex-huippulupaus ei koskaan saanut varausta NHL:ään, vaan hän siirtyi suoraan Kanadan juniorisarjasta vapaana pelaajana Carolina Hurricanesin organisaatioon.

Toltshinski on selkeästi vielä harmissaan siitä, että NHL:stä ei koskaan kuulunut varausta.

– Olin todella vihainen silloin. Muutama jätkä varattiin meidän joukkueesta, vaikka he eivät mahtuneet edes puolen kauden ajan pelaavaan kokoonpanoon, venäläistaituri jyrähti venäläiselle Sport24-sivustolle.

Kanadan juniorisarja OHL:ssä Soo Greyhoundsin joukkueessa pelannut Toltshinski sai myös omien sanojensa mukaan varausvuotenaan New York Rangersiltä paljonpuhuvan lupauksen.

– En tiedä yhtään miksi minua ei varattu. Minulle kerrottiin, että he vain yksinkertaisesti unohtivat minut. New York Rangers tarjosi minulle NHL-sopimusta sanoen samalla, että he vain unohtivat valita minut. En tiedä oliko se totta vai ei. Haluaisin uskoa, että he puhuivat totta, Toltshinski tilittää.

Toltshinski sai lopulta valita joukkueensa itse, ja hän päätyi valitsemaan Carolina Hurricanesin organisaation.

– Valitsin Hurricanesin, koska he näyttivät enemmän kiinnostusta minua kohtaan. He halusivat myös allekirjoittaa sopimuksen heti.

Toltshinskin Hurricanes-aika ei kuitenkaan mennyt aivan nappiin, sillä NHL:ssä vastuuta tuli lopulta kolmen kauden aikana vain kahden ottelun verran. Lopulta taitava venäläinen kyllästyi vähäiseen rooliinsa ja vaati siirtoa toiseen NHL-seuraan.

– Viimeisellä kaudella oli paljon puheita vaihtokaupasta. Osa NHL-seuroista oli kiinnostunut minusta, mutta Hurricanes ei vain halunnut tehdä kauppaa heidän kanssaan, KHL-taituri paljasti.