New Jersey Devilsin huippupakki P.K. Subbanin synkkä alkukausi näkyy jo monessa tilastossa.

Kaudessa yhdeksän miljoonaa dollaria tienaava puolustaja on pelannut nyt Devilsin matkassa jo 17 peliä putkeen ilman tehopisteen tehopistettä. Tehotilasto näyttää näiden otteluiden osalta lukemaa -13.

Koko kauden lukemat eivät mairittele myöskään Devilsin kesän isoa hankintaa. Subban on pelannut nyt New Jerseyssä yhteensä 29 ottelua tehoin 2+3. Teholukemat ovat koko kauden osalta lukemissa -15.

Subban on joukkueensa ylivoimaisesti eniten tienaava pelaaja. CapFriendly on jo laskenut, että pakin jokainen piste maksaa tällä hetkellä Devilsille vaatimattomat 1,8 miljoonaa dollaria.

Keskittyminen muualla?

Subban on saanut kritiikkiä myös kaukalon ulkopuolisesta toiminnastaan. New York Post julkaisi tuoreeltaan artikkelin, jossa ihmetellään huippunimen aktiivisuutta muissa toimissaan.

– Subbanin sietäisi hävetä, media tylyttää.

Mediajätin mukaan sosiaalisen median päivittäinen ja eri sponsoritapahtumissa juokseminen alkaa jo väkisin näkyä joukkueen matkassa.

– Kun Devils vaihtoi päävalmentajaa, Subban oli seuraavana päivänä Red Bullin sponsoritapahtumassa. Mikä tapa aloittaa Alain Nasreddinen kanssa tärkeään tuplapeliin valmistautuminen.

Oli ongelmat missä tahansa, ei synkkä syksy lupaa hyvää pakin tulevien vuosien osalta: pakin nykyinen rahakas diili kattaa aina kevääseen 2022 asti.