Viime yönä Los Angeles Kingsiä vastaan maalanneen Jesse Puljujärven tilanne on puhuttanut tänäkin syksynä NHL-piireissä. Yksi kuumimmista perunoista on ollut se, ettei Edmonton Oilersin organisaatioon kuuluvan pelaajan paikka ole alemmissa ketjuissa, vaan nimenomaan tulosta tekevissä ykkös- tai kakkostrioissa.

Myös taannoin joukkueen luotsiksi noussut Ken Hitchcock viittasi NHL.com/fi-sivuston haastattelussa juuri siihen, että alle 20- ja alle 18-vuotiaiden maailmanmestarilta odotetaan tulosta nimenomaan kärkiketjuissa.

– Pidän joistakin hänen pelinsä osa-alueista, ja minulla on selkeä ajatus siitä, millaisen ketjun kokoamme hänen ympärilleen. Toivon mukaan lähitulevaisuudessa, ehkä kuukauden sisällä, hän on top 6 -pelaaja, Hitchcock valotti.

Nyt kärkiketjuissakin vastuuta saanut, mutta paikkansa sinetöitymistä siellä odottava Puljujärvi on tehnyt tällä kaudella 14 NHL-ottelussa vaatimattomat pinnat 2+0=2. Yksi merkittävä epäkohta suomalaisen pelaamisessa on laukaisumäärä, joka näyttää toistaiseksi surkeaa lukemaa 18.

Se tarkoittaa 1,28 kutia per mittelö. Tuo määrä on hyökkääjän näkökulmasta auttamatta liian pieni.

– Monen muun nuoren pelaajan tavoin hän kunnioittaa liikaa tätä liigaa ja nimekkäitä pelaajia. Haluan hänen jahtaavan tulosta ahnaammin, Hitchcock pyöritteli.

Lue myös:
Jesse Puljujärven NHL-uran suunta muuttumassa? Ken Hitchcockilla suuret suunnitelmat – ”Hän voi auttaa meitä”

Valoa näköpiirissä? Edmonton Oilersin tuoreelta luotsilta lupaavia lausuntoja Jesse Puljujärvestä – ”Haluan päästä tekemään kunnolla töitä hänen kanssaan”