Edmonton Oilersin luotsina tällä viikolla aloittanut konkarivalmentaja Ken Hitchcock on avannut taustaa Jesse Puljujärven nostamiselle takaisin ylös lyhen farmikomennuksen jälkeen.

66-vuotias kanadalainen kertoo olleensa pääjehuna suomalaisen tuomisessa takaisin Oilersin rosteriin.

– En halua sanoa, että se oli sataprosenttisesti minun ansiotani, mutta ehkä 90-prosenttisesti, Hitchcock toteaa joukkueen nettisivulla ja jatkaa:

– Katsoin kaksi hänen peliään, yhden NHL:stä ja yhden AHL:stä, ja kysyin Peteriltä (Oilers-GM Chiarelli) onko hän miettinyt (Puljujärven) takaisin ylös nostamista. Vastaus oli myönteinen, joten teimme nyt nähdyn ratkaisun.

Hitchcock kertoo pitävänsä tietyistä asioista suomalaisen pelissä. Kanadalaisen aiemmat joukkueet ovat olleet tunnettuja puolustusvoittoisesta pelityylistään, joten herää kysymys haluaako hän myös Puljujärven muuttavan jotakin omassa pelissään.

– Ei, en halua nähdä mitään muutosta, vaan haluan hänen pelaavan kiekon kanssa kuten nytkin. Haluan myös päästä tekemään kunnolla töitä hänen kanssaan. Toivottavasti hän kehittyy seuraavan kuukauden kuluessa niin, että löytää itsensä kahdesta kärkiketjusta, Hitchcock toteaa.