Ottawa Senators on tehnyt taiteenlajin hyppäämisestä skandaalista ja kohusta toiseen. Vaikeuksien toistuva teema on, että ne ovat itseaiheutettuja.

Seuran kiusana on ollut apulais-GM:ään kohdistuneita ahdistelusyytöksiä, omistajan puheet seuran viemisestä pois Ottawasta sekä GM:n kykenemättömyys sanoa jotain positiivista omasta seurastaan.

Tällä kertaa Ottawan kotipelissä laulettiin kansallislaulu ainoastaan englanniksi. Ottawan operatiivisesta johdosta vastaava Nicolas Ruszkowski selvensi tapauksen taustoja Twitterissä.

– Ottawa Senatorsin puolesta haluan kertoa, kuinka pahoillamme olemme siitä, että eilisessä pelissämme Canadian Tyre Centrellä esitettiin ainoastaan yksikielinen (englanninkielinen) versio kansallislaulusta, Ruszkowski sanoo.

– Valitettavasti, koska erehtyminen on inhimillistä, voin vahvistaa, että tuotantotiimimme vahingossa latasi vain englanninkielisen version O Canadasta laulajan teleprompteriin, joka ei siten pystynyt laulamaan ranskaksi.

Pieni inhimillinen kömmähdys voisi sattua kenelle tahansa seuralle. Ruszkowski onnistui kuitenkin anteeksipyytäessään mokaamaan uudestaan yrittäessään ratsastaa seuran tekemällä hyväntekeväisyystyöllä.

– Lopuksi haluaisin lisätä, että kaksikieliset ja inklusiiviset arvomme olivat eilen kaikin muin tavoin esillä. Kunnianosoituksemme tornadoon ensimmäisenä reagoineille pelastustyöntekijöille esitettiin kummallakin virallisella kielellä.

Ottawa Senators

@Senators

Ottawa Senators

@Senators
Un message de Nicolas Ruszkowski, chef de l'exploitation :
A message from Nicolas Ruszkowski, Chief Operating Officer :