Jokereihin kesällä siirtynyt puolustajalupaus Eemeli Räsänen ihastutti ja vihastutti viime kaudella fyysisellä preesensillään.

19-vuotias Räsänen pelasi päättyneellä kaudella Kanadan juniorisarja OHL:ssä 61 ottelua tehoin 5+28=33.

Nyt järkälemäinen pakki aloittaa ensimmäisen kautensa miesten sarjassa, eikä pärjääminen jää ainakaan nuorukaisen koosta kiinni. Räsänen on nimittäin kaksi metriä pitkä ja hän painaa jopa 95 kiloa.

NHL-lupauksia seuraava asiantuntija Corey Pronman näkee Maple Leafsiin kesällä 2017 toisella kierroksella varatun suomalaispakin seuran 10. parhaana lupauksena.

– Räsäsellä oli ylä- ja alamäkiä viime kaudella OHL:ssä. Hän on fyysinen peto. Hän on kaksimetrinen ja hän pelaa kovaa. Jos hän pääsee NHL:ään, hänestä tulee yksi vaikein vastustaja pelata vastaan. Hän osaa pelata hyvin kahteen suuntaan. Hän on laadukas alivoimapelaaja, joka osaa liikuttaa kiekkoa hyvin peliälynsä ansiosta, The Athelticin toimittaja Pronman kertoo.

Räsäsen pelistä löytyy myös selviä heikkouksia.

– Hänellä ei ole paljoa potentiaalia hyökkäyspäähän, koska hänen luistelunsa tarvitsee vielä työtä. On vaikeaa nähdä hänen OHL:ssä nähdyn hyökkäyspelin löytyvän myös ammattilaistasolla. Uskon, että hänestä tulee kovia minuutteja kellottava ja hyviä syöttöjä tarjoileva pelaaja, asiantuntija jatkoi.