Washington Capitals teki todellisen ryöstön ja vei molemmat vieraspelinsä Tampa Bay Lightningin kotiluolasta.

Tampa siirtyi viimeöisen kamppailun ensimmäisessä erässä 2-1-johtoon räikeän tuomarivirheen seurauksena.

Capitals-puolustaja Matt Niskanen heitti puolustusalueelta roikkukiekon, jonka Lightningin Victor Hedman yritti napata ilmasta kiinni. Kiekko kuitenkin lipesi hänen kädestään suoraan omaan naamaan.

Ottelun erotuomari tulkitsi tilanteen niin, että Washingtonin laitahyökkääjä T.J. Oshie olisi huitaissut Hedmania korkealla mailalla, ja lähetti yhdysvaltalaishyökkääjän kaksiminuuttiselle.

Tampa hyödynsi ylivoimansa ja Steven Stamkos tykitti komean kuvion päätteeksi isännät johtoon.

Capitals kuitenkin sisuuntui toisessa erässä ja täräytti kolme maalia ohi venäläisvahti Andrei Vasilevskin.

Kolmannessa erässä vieraat iskivät vielä kahdesti ja vei ottelun murskaavasti lukemin 2-6. Washingtonin tehokkaimmat pelaajat olivat, Jevgeni Kuznetsov (1+2), Lars Eller (1+2) Aleksandr Ovetshkin (1+1), Tom Wilson (1+1) sekä John Carlson (0+2).

Seuraava osaottelu pelataan Washingtonissa. Capitals johtaa sarjaa voitoin 2-0.