Winnipeg Jetsin paidassa NHL-depyyttinsä keskiviikon vastaisena yönä tehnyt suomalaispuolustaja Sami Niku teki vaikutuksen heti ensimmäisessä ottelussaan. Niku paukautti Montreal Canadiensia vastaan maalin ja keräsi yhteensä 15:13 minuuttia peliaikaa.

Jetsin viime yön ottelussa Calgary Flamesia vastaan Niku istui kuitenkin katsomon puolella. Ei siitä syystä, että peli Canadiensia vastaan olisi sujunut huonosti. Nikun ensisijainen tehtävä on nimenomaan antaa Winnipegin kärkipuolustajille lepoaikaa ennen tulevia pudotuspelejä sen lisäksi, että hän saa itse maistaa palan NHL-kiekkoa ja kerätä sitä kautta kokemusta.

Jets kohtaa sunnuntaina viimeisessä runkosarjaottelussaan Chicago Blackhawksin. Winnipeg on varmistanut paikkansa läntisen konferenssin kakkosena, joten varsinaista panosta sillä ei tuossa pelissä ole. Tämä saattaa avata 19-vuotiaalle Nikulle jälleen näyttöpaikan.

Manitobalaisseuran päävalmentajalta Paul Mauricelta kysyttiin Winnipeg Free Pressin haastattelussa Jetsin tulevaisuuden suunnitelmista suomalaisnuorukaisen suhteen.

– Odotamme hänestä Tobias Enströmin kaltaista pelaajaa. Kun ”Toby” tuli tähän liigaan, hän oli hyvin dynaaminen ja hän pelasi pari 50:nen tehopisteen kautta. Toby oli todella hyvä luistelija ja loistava kiekonliikuttaja, Maurice sanoi.

– Kaikki osa-alueet, jotka haluaisit nähdä hänen (Niku) tekevän paremmin, hänen täytyy niissä myös parantaa. Mailankäyttö on yksi asia, josta puolustajia ei periaattessa pitäisi muistuttaa. Nuo ovat asioita, jotka opitaan. Mailankäyttö on todella tärkeää varsinkin silloin, kun olet pienempi kaveri. Kuinka käsitellä maalinedustalla isompaa miestä. Nuo ovat asioita, jotka hän tulee oppimaan ajan saatossa, Maurice jatkoi.

Winnipegin pitkäaikaisen luottopuolustaja Enströmin sopimus päättyy tähän kauteen. 33- vuotias ruotsalainen on ollut sivussa Jetsin viimeisestä seitsemästä ottelusta alavartalovamman takia.