Vancouver Canucksin ruotsalaistähdet Henrik Sedin ja Daniel Sedin pudottivat maanantaina melkoisin jymypommin, kun legendaariset kaksoset tiedottivat yhdessä jäävänsä eläkkeelle NHL:stä.

– Aloitimme tämän kauden sillä ajatuksella, että tekisimme päätöksen vasta kauden jälkeen. Mutta asia tuli kokoajan selvemmäksi monien keskustelujen jälkeen perheidemme kanssa, että tämä on meidän viimeinen kautemme. Tämä tuntuu oikealta molemmille, Sedinit kertoivat jäähyväisviestissä Canucksin kotisivuilla..

18 kautta Canucksia edustanut Henrik Sedin tahkosi NHL-urallaan yhteensä 1327 runkosarjapeliä pistein 240+828=1068. Pudotuspelissä 37-vuotias pelinrakentaja tunnettu taituri teki 105 ottelussa 23 maalia ja 78 tehopistettä. Henrik voitti urallaan yhden kerran pistepörssin ja sai samalla kaudella NHL:n arvokkaimmalle pelaajalle jaettavan Hart Trophyn.

Kaksoisveljensä tapaan Canucksia 18 kautta edustanut Daniel Sedin pelasi 1303 runkosarjaottelua pistein 391+647=1038. Pudotuspeleissä enemmän maalintekijänä tunnettu hyökkääjä teki 102 peliin 25 maalia ja 71 tehopistettä. Daniel voitti urallaan kerran NHL:n pistepörssin sekä NHL:n parhaalle pelaajalle annettavan Ted Lindsey -palkinnnon.

– Canucksin perheessä mukana oleminen viimeiset 18 kautta ovat olleet elämämme parasta aikaa. Mutta nyt on aika keskittyä meidän perheisiin ja elämään jääkiekon jälkeen. On aika auttaa kotiläksyissä jokaikinen ilta. On aika olla paikalla jokaisissa syntymäpäiväjuhlissa sekä seistä kylmässä jääkiekkohallissa, jalkapallopelissä tai pyöräilytunnilla viikonloppuna. On aika olla kotona jokaisella illallisella, Sedinit jatkoivat.

– Me ilmoitimme tämän nyt, koska halusimme jakaa nämä kauden viimeiset kolme ottelua teidän kanssa. Haluamme myös jakaa nämä viimeiset pelit perheidemme, ystäviemme, joukkuetovereidemme, valmentajiemme, henkilökunnan ja kaikkien kaikki Canucksin ihmisten kanssa, jotka ovat tukeneet meitä. Olette kaikki olleet kanssamme uramme jokaisella askeleella ja haluamme kiittää siitä teitä.

Ruotsin maajoukkueessa kaksikko voitti yhden olympiakullan sekä yhden MM-kullan. Molemmilta löytyy myös kaksi MM-pronssia. Daniel oli ainoana mukana Ruotsin olympiahopeaa saaneessa joukkueessa Sotshissa 2014.