Detroit Red Wingsin puolustaja Mike Green on eittämättä uransa käännekohdassa. 32-vuotias puolustaja ei ole enää samanlainen pelaaja kuin mitä hän oli vielä 10 vuotta sitten. Green oli tuohon aikaa Washington Capitalsin ”rokkistara” ja kenties NHL:n aliarvostetuimpia puolustajia.

Kaudella 2009-2010 Green tykitti peräti 76 tehopistettä, mikä on äärimmäisen kova lukema puolustajalle. Nykyään Green on edelleen pistelinko puolustajaksi, sillä hän iskee takuuvarmasti edelleen 30 tehopistettä kauteen. NHL ei tosin ole enää sama liiga. Green ei osaa sanoa, arvostettiinko häntä aikanaan riittävästi.

[readmore from=”suomalaiset”]

– En voi katsoa taakse ja sanoa suuntaan tai toiseen. Peli on kokenut evoluution. Viimeisen viiden tai kuuden vuoden aikana peli on muuttunut niin paljon nopeammaksi. Fanit ja liiga katsovat nyt eri juttuja kuin silloin. Ja mitä siihen tulee, niin minun täytyy vain muuttaa peliäni, Green sanoi ESPN:lle.

Green ei ole enää niin räjähtävä hyökkäyspäässä, mutta hänestä on tullut kokonaisvaltaisempi pelaaja.

– En ole vielä vanha kaveri, mutta olen tämän liigan mittapuussa jo vähän vanhempi kaveri. Minulla on etuoikeus näyttää esimerkkiä nuoremmille. Opastan heitä, mutta en halua pistää liikaa asioita heidän päähänsä. On siihen syy, miksi he ovat NHL:ssä. He ovat niin taitavia. Haluan auttaa heitä asioissa, joita itse olen kokenut urallani. En välttämättä niin, että ”älkää tehkö samoja virheitä”, vaan enemmänkin niin, että he pystyisivät sopeutumaan tilanteisiin paremmin, Green sanoi.

Mike Green pelaa Detroitissa sopimuksensa viimeistä kautta. Hän on pyörinyt siirtohuhuissa.

– Tässä liigassa on aina epävarmuutta. Olen ollut sen verran pitkään mukana, että osaan odottaa ihan mitä tahansa, Green kuittasi siirtohuhuista.