Venäjä ei saa käyttää kansallistunnuksiaan Pyeongchangin olympiakisoissa, mutta venäläisurheilijat saavat osallistua olympialaisiin, jos kykenevät osoittamaan, etteivät ole käyttäneet kiellettyjä aineita.

Kansainvälinen Olympiakomitea KOK sulki viisi venäläiskiekkoilijaa olympialaisista. Heidän joukossaan olivat entiset NHL-kiekkoilijat Anton Belov ja Valeri Nitsushkin. Moni Venäjän tärkeimmistä pelaajista läpäisi kuitenkin seulan ja saa pelata olympialaisissa.

[readmore from=”uutiset”]

Pyeongchangin venäläispelaajien olympiajoukkueessa nähdään muun muassa hyökkääjät Pavel Datsjuk ja Ilja Kovaltshuk. Kumpikaan ei esittelyjä kaipaa.

Datsjuk on Detroitin seuralegenda pelattuaan Red Wingsissä 2001-16 ja voitettuaan Stanley Cupin 2002. Kovaltshuk nakutti puolestaan hurjia tehopisteitä Atlanta Thrashersissa ja New Jersey Devilsissä vuosien 2001-13 aikana.

Kovaltshuk ja Datsjuk ovat olympialaisissa mukana viidettä kertaa. He olivat voittamassa pronssia 2002 Salt Lake Cityssa.

Entisistä NHL-kiekkoilijoista venäläisten olympiajoukkueessa ovat mukana myös Vjatsheslav Voinov, Mihail Grigorenko, Nikita Nesterov ja Aleksei Martshenko. Stanley Cup-voittaja Voinov pidätettiin Yhdysvalloissa 2014 vaimonsa pahoinpitelystä. Sen jälkeen hänen sopimuksensa Los Angeles Kingsin kanssa purettiin.