Norja on merkittävä talviurheilumaa, mutta jääkiekossa Norja ei ole koskaan noussut huippumaiden tasolle. Tästä asiasta konkreettinen fakta on, että vain kahdeksan norjalaista on pelannut NHL:ssä. Norjan historian kahdeksasta NHL-pelaajasta kaksi nähdään tositoimissa helmikuussa Pyeonchangin olympiakisoissa.

Norjan olympiajoukkueen hyökkääjä Patrick Thoresen pelasi 106 NHL-ottelua Edmontonissa ja Philadelphiassa vuosina 2006-08. Sen jälkeen Thoresen palasi Eurooppaan ja voitti KHL-mestaruuden SKA Pietarissa 2015.

[readmore from=”uutiset”]

Norjan olympiajoukkueen puolustaja Jonas Holös sai NHL:ssä peliaikaa Colorado Avalanchessa kaudella 2010-11. Vastuuta Holösille tuli 39 ottelussa.

Tällä kaudella norjalaisista on pelannut NHL:ssä vain Mats Zuccarello, joka on New York Rangersin luottohyökkääjiä. Viime kaudella NHL:ssä Coloradoa ja Montrealia edustanut Andreas Martinsen on tällä kaudella nähty tositoimissa vain farmissa.

Zuccarello ja Martinsen olisivat Norjan olympiajoukkueelle merkittäviä vahvistuksia, mutta olympialaisiin he eivät pääse, koska NHL boikotoi kisoja.