Kun jääkiekkojoukkue loukkaa ykkösvahtinsa, on se normaalisti seuralle musertava ja paha takaisku. Uskomatonta mutta totta, näin ei ollut Montreal Canadiensin kohdalla, joka menetti äskettäin Carey Pricen lasaretin puolelle.

Se ei vielä pelastanut, kun maalinsuulle luisteli Al Montoya, sillä hänenkään kautensa ei ole ollut tähän mennessä nappisuoritus.

Sen sijaan kolmosvahtina kauteen lähteneellä Charlie Lindgrenillä on kulkenut, eikä joukkueella ole ollut hetkeäkään ykkösvahtiaan ikävä.

[readmore from=”suomalaiset”]

Nyt Lindgrenin näytönpaikat sen kuin kasvavat, sillä on selvinnyt, että myös Montoya kärsii vammasta, joka tulee pitämään hänet kaukaloista sivussa. Montoyalla on aivotärähdys, sillä hän sai kiekon maskiinsa Dustin Byguglienin lavasta viime lauantaina.

Toki kenenkään loukkaantuminen ei ole koskaan hyvä asia, mutta sen avaama näytönpaikka sopii Lindgrenille kuin nenä päähän. Hän on nimittäin pelannut tällä kaudella neljä ottelua, joissa hänen tilastonsa ovat 96,4/1.24.

Kaiken lisäksi näistä on nollapelejä ”vain” yksi, joten tämänkin suhteen Lindgrenillä ei ole tullut yhtä ainutta heikkoa peliä. Kaiken kaikkiaan Lindgren on pelannut kaudella 2015-16 alkaneella NHL-urallaan seitsemän ottelua tilastoin 95,6/1.42.