Colorado Avalanche oli viime viikolla isossa osassa NHL:n todellista megakauppaa, kun pitkään siirtohuhujen keskellä ollut Matt Duchene kaupattiin Ottawa Senatorsiin.

Kyseessä oli kolmen seuran vaihtokauppa, jossa oli siis Senatorsin ja Avalanchen ohella mukana Nashville Predators. Tennesseeläisnippu sai kaupassa tähtihyökkääjä Kyle Turrisin, mutta samalla se luopui potentiaalisista tulevaisuuden huippunimistä.

Yksi tällaisista pelaajista oli venäläishyökkääjä Vladislav Kamenev. Kyseessä on Predatorsin toisen kierroksen varaus, vuodelta 2014, ja hän on pelaa Pohjois-Amerikassa nyt kolmatta kauttaan.

Ovet NHL:n puolelle eivät ole kuitenkaan toistaiseksi auenneet – kahta Nashvillen paidassa pelattua ottelua lukuun ottamatta – vaikka otteet AHL:ssä ovatkin olleet korkealla tasolla. Tällä hetkellä Pohjois-Amerikassa kiertääkin huhu, jonka mukaan Kamenev on totaalisen kyllästynyt farmissa pelaamiseen ja haluaa takaisin kotimaahansa.

Avalanchen GM:nä toimiva Joe Sakic on yrittänyt tyynnytellä huhuja, mutta häneltä jäi valitettavasti rivien välit peittämättä.

[readmore from=”siirtomarkkinat”]

– Uskoakseni hän haluaa pelata NHL:ssä ja hän on NHL-pelaaja. Olen varma, että tullessaan ylös hän ei halua lähteä minnekään muualle. Hän tulee nauttimaan kehittymisestä tässä porukassa, Sakic kommentoi tilannetta toimittaja Igor Eronkon mukaan.

Mikäli Nashvillen suunnalla tiedettiin Kamenevin lähtöhaluista, jotka tuskin sattumalta ilmenivät vasta nyt, tässä puhutaan melkoisesta vedätyksestä Coloradoa kohtaan.

Kamenev on pelannut kuluvalla kaudella 13 AHL-ottelua ja tehnyt niissä tehot 3+9=12. Kokonaisuudessaan hän on pelannut farmissa 140 runkosarjaottelua ja tehtaillut tehopisteet 39+61=100.