Helsingin Jokereissa tällä hetkellä kiekkoilevalla Matt Gilroylla kulkee ja lujaa. Hän on pelannut tällä kaudella 27 ottelua, joissa hän on iskenyt kuusi maalia ja yhteensä 17 tehopistettä.

Gilroy eksyi alunperin KHL:ään kauden 2013-14 päätteeksi, kun hän ei löytänyt enää uutta NHL-sopimusta. Alunperin visiitin piti olla lyhyt, mutta toisin kävi. Jokerien lisäksi Gilroy on edustanut KHL:ssä Atlant Mytischiä sekä Spartak Moskovaa.

[readmore from=”suomalaiset”]

– Se oli lopulta urani kannalta loistava asia. Olen saanut täällä uusia kokemuksia, tavannut uusia ihmisiä, tutustunut erilaisiin kulttuureihin ja kieliin. Voisin sanoa, että elämäni on tällä hetkellä aika siistiä, Gilroy kertoi USA Todayn haastattelussa.

Gilroyn kauden otteet ovat olleet lopulta niin vakuuttavia, että hänestä on kaavailtu Yhdysvaltojen olympiajoukkueen alakerran johtajaa. Asiasta kertoi Yhdysvaltojen päävalmentajana toimiva Tony Granato.

– Olen aina ihaillut hänen taitotasoaan. Hän on kaveri, joka voisi johtaa meidän alakertaamme. Hän pystyy pelaamaan paljon minuutteja eri tilanteissa ja hän on erinomainen ja kokonaisvaltainen pelaaja, Granato ylisti.