Sveitsiläispuolustaja Mark Streit oli tyrkyllä olympialaisiin, kun hän purki pelaajasopimuksensa NHL-seura Montreal Canadiensin kanssa.

Streit, joka juhli kesällä Stanley Cup -voittoa Pittsburgh Penguinsin paidassa, palasi kanadalaisseuraan, jota hän oli edustanut NHL-uransa kolme ensimmäistä kauttaan, kun hän allekirjoitti Canadiensin kanssa kesällä yksivuotisen sopimuksen.

Canadiens kaavaili Streitista korvaajaa KHL:ään suunnanneelle Andrei Markoville, mutta sveitsiläiskonkarista ei ollut näihin saappaisiin. Lopulta hänen urakkansa Montrealissa jäi vain kahden ottelun mittaiseksi, kunnes hänet passitettiin AHL:ään ja lopulta sopimus purettiin yhteisymmärryksessä.

Ennen sopimuksen purkua Streit oli toivonut löytävänsä itselleen vielä uuden NHL-seuran, mutta sellaista ei löytynyt. Lopulta odotus päättyi tietoon siitä, että hänellä on leikkaushoitoa vaativa olkapäävamma.

Monet olivat myös toivoneet, että Streit nähtäisiin takaisin kotimaansa Sveitsin pääsarjassa, ja sen myötä myös ensi helmikuun olympialaisissa. Hockeyfans.ch-sivusto kuitenkin paljastaa hänen päättäneen jo elokuussa, ettei paluu Eurooppaan tule kyseeseen, vaan ura päättyy NHL:ssä.

Näin ollen edellä mainittu uutissivusto kertoi tänään, että Streitin pelaajaura on kokonaisuudessaan ohitse.

Streit oli sveitsiläiselle jääkiekolle todellinen uranuurtaja, sillä hän oli yksi maansa NHL-pioneereista. Tätä kuvastaa myös se, että maalivahteina pelanneiden Martin Gerberin ja David Aebischerin jälkeen hän on vasta kolmas sveitsiläinen Stanley Cup -voittaja.

[readmore from=”suomalaiset”]

Kaiken kaikkiaan 39-vuotias Streit pelasi NHL:ssä 786 runkosarjaottelua ja teki niissä tehopisteet 96+338=434. Pudotuspeleissä hänet nähtiin puolestaan 34 ottelussa, tehoin 4+11=15.

Streit edusti NHL-urallaan Canadiensin ja Penguinsin lisäksi New York Islandersia, Philadelphia Flyersia sekä noin tunnin verran myös Tampa Bay Lightningia (viime kauden pelaajasiirtojen takarajalla).

Kaiken nähnyttä ja kokenutta Streitia pidetään yleisesti ottaen kaikkien aikojen sveitsiläisenä jääkiekkoilijana, kuten myös edellä mainitun Hockeyfans.ch-sivuston artikkelissa todetaan. Hän onkin ylivoimaisesti maansa kaikkien aikojen tehokkain NHL-kiekkoilija, sillä kakkosena tuleva Roman Josi on lähes 200 pisteen päässä maanmiehestään.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.