Yhdysvaltojen jääkiekkoliitto nimesi päävalmentajansa ensi kauden talviolympialaisiin. Kunnian saa haltuunsa pitkäaikainen NHL-valmentaja Tony Granato, joka toimii tätä nykyä NCAA-sarjassa pelaavan Wisconsinin yliopiston pääluotsina.

Aiemmin tätä hän on toiminut muun muassa Detroit Red Wingsin (2014-16), Pittsburgh Penguinsin (2009-2014) ja Colorado Avalanchen (2002-03, 2005-08) apuvalmentajana.

Avalanchen riveissä hän on myös toiminut kahteen otteeseen päävalmentajan roolissa. Ensimmäistä kertaa hän korvasi Bob Hartleyn seuran penkin takana kaudella 2002-03 ja toimi roolissa vielä kauden 2003-04.

Toisella kertaa Avalanche nimesi hänet pääluotsikseen kaudeksi 2008-09, mutta hän ehti toimia roolissa vain vuoden ajan.

Omalla peliurallaan Granato kiekkoili NHL-kaukaloissa 773 runkosarjaottelun ajan, joissa hän iski 248 maalia ja yhteensä 492 tehopistettä. Hän edusti pelaajaurallaan New York Rangersia, Los Angeles Kingsiä ja San Jose Sharksia.

Granaton nimitys Yhdysvaltojen kiekkomaajoukkueen päävalmentajaksi saattaa kieliä ennen kaikkea siitä, että myös kokoonpano tulee pitämään paljon sisällään yliopistopelaajia. Tämä on joskin täysin spekulatiivista.

Granato saattoi kuitenkin olla maan jääkiekkoliitolta loistava veto, sillä Granatolla on paljon kokemusta etenkin NHL-kaukaloista, mutta hän on ehtinyt toimimaan nyt myös vuoden yliopistopelaajien kanssa.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.