Carolina Hurricanesin varapresidentti ja GM Ron Francis kertoi keskiviikkona solmineensa seitsemän vuoden mittaisen jatkosopimuksen puolustaja Jaccob Slavinin kanssa. Sopimus käynnityy kauden 2018-19 alussa ja se on yhteisarvoltaan 37,1 miljoonaa dollaria. Vuodessa Slavinin tilille siis kertyy hurjat 5,3 miljoonaa dollaria.

– Jaccob on yksi joukkueemme kulmakivistä ja oli tärkeää saada hänet kiinnitettyä pitkäaikaisesti, Francis sanoi seuran nettisivuilla.

– Me pidämme häntä yhtenä NHL:n parhaista nuorista puolustajista ja olemme iloisia, että hän on vaimonsa Kylien kanssa löytänyt kodin Raleighista.

23-vuotias Slavin teki ensimmäisellä kokonaisella kaudellaan viisi maalia ja yhteensä 34 tehopistettä. Nuori puolustaja sijoittui koko liigan toiseksi kiekonriistoissa, ensimmäiseksi puolustajista alivoimapisteissä ja jakoi 10. sijan puolustajien plusmiinus-tilastossa.

Hurricanes varasi amerikkalaispuolustajan neljännellä kierroksella vuoden 2012 varaustilaisuudessa. Slavin on pelannut yhteensä 145 NHL-ottelua tehoin 7+47.

Ennen NHL-uraansa Slavin edusti Colorado Collegea NCAA-liigassa kaksi kautta. 66:en ottelun yliopistourallaan 190-senttinen ja 93-kiloinen puolustaja teki tehot 10+32. Slavin on edustanut Yhdysvaltoja kerran maajoukkueessa, vuoden 2014 alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa.

Slavinin sopimuksen myötä puolustaja on kiinnitettynä hurrikaanipaitaan 31-vuotiaaksi asti. Joukkueen nuoresta ja erittäin lahjakkaasta puolustuksesta löytyy hänen lisäkseen 25-vuotias Justin Faulk, 20-vuotias Noah Hanifin, 22-vuotias Brett Pesce sekä tänä kesänä hankittu 26-vuotias Trevor van Riemsdyk.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.