Pittsburgh Penguinsin kapteeni Sidney Crosby sai jääkiekon kaikkien aikojen vaikutusvaltaisimmalta pelaajalta, Wayne Gretzkyltä, melkoisen ylistyspuheen.

Gretzky oli vierailemassa Sportsnetin lähetyksessä viime yönä pelatun Nashville Predatorsin ja Penguinsin välisessä neljännessä Stanley Cup -finaaliottelussa.

Haastattelun tuoksinassa häneltä kysyttiin mielipidettä Penguins-kapteeni Crosbysta, jota monet pitävät tällä hetkellä maailman parhaana pelaajana, mutta samaan aikaan moni kritisoi esimerkiksi hänen NHL-uransa tehoja finaaliotteluissa.

Viime yön neljännen finaaliottelun jälkeen Crosbylla on 24 pelaamastaan Stanley Cup -finaaliottelusta tilillään ”ainoastaan” neljä maalia ja esimerkiksi tämän kevään kolmannessa finaaliottelussa hän jäi kokonaan ilman laukaisumerkintää.

Kyseisen kysymyksen kohdalla Gretzky antoi Crosbysta sellaiset ylistyssanat, ettei paremmasta väliä.

– Ennen kaikkea, Sidney Crosby on maailman paras pelaaja ja tällä hetkellä mikään ei voi viedä sitä häneltä pois.

– Minun vanha valmentajani tapasi sanoa minulle, ettei kyse ole siitä, miten monta maalia tai pistettä teet finaaleissa. Kyse on siitä, milloin teet ne, oli sitten kyse loppuhetkillä tulevasta syötöstä tai maalista, mikä auttaa joukkueesi voittoon.

Gretzky nostikin Crosbyn kohdalla esimerkiksi tämän Vancouverin olympiafinaalissa iskemän voittomaalin, joka siis takasi Kanadalle kultamitalit ottelussa Yhdysvaltoja vastaan.

– Kaikki muistavat varmasti sen maalin olympialaisissa.

Kokonaisuudessaan Crosby tunnetaan erinomaisena pudotuspelipelaajana ja hänellä on toistaiseksi NHL-uraltaan kasassa 146 pudotuspeliottelua, joissa hän on tehnyt 161 tehopistettä.

NHL-fanin koti: KAIKKI PLEIJAREISTA.