Ottawa Senatorsin Erik Karlsson on ollut koko kauden ajan uskomattomassa vireessä. Esimerkiksi runkosarja meni lopulta niin hyvin, että hänet valittiin mukaan parhaalle puolustajalle jaettavan Norris Trophyn finaalikolmikkoon.

Pudotuspeleissä Karlsson on sen sijaan ollut Senatorsin kantava voima, kun kanadalaisseura eteni esimerkiksi ensimmäiseltä kierrokselta jatkoon. Tällä hetkellä New York Rangersia vastaan Senators on johdossa otteluvoitoin 3-2, joten Senatorsilla on kaikki mahdollisuudet Itäisen konferenssin finaaleihin.

Karlsson on pelannut kevään tosikarkeloissa nyt 10 kamppailua, joissa hän on tehnyt yhden maalin ja yhteensä jopa 11 tehopistettä.

Näiden avulla mies onkin ehtinyt jo tekemään Senatorsin seurahistoriaa, sillä hän on nyt organisaation kaikkien aikojen eniten syöttöpisteitä ja tehoja pudotuspeleissä kerännyt puolustaja.

Ennen tätä ennätystä piti hallussaan Wade Redden, joka iski keväällä 2007 20 otteluun teho 3+7. Vuonna 2006 Redden teki sen sijaan yhdeksään kamppailuun kaksi maalia ja yhteensä 10 tehopistettä.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.