Alexander Ovechkin ja Sidney Crosby on nähty läpi heidän aikakautensa toistensa verivihollisina, mikä on monessa mielessä ollutkin se totuus.

Kun puhutaan kahdesta oman aikakautensa parhaimpiin kuuluvasta pelaajasta, ja tässä kohtaa ehkä kahdesta parhaasta, ovat heidän keskinäiset kohtaamiset aina todella odotettuja hetkiä.

Ei siis ollut mikään ihme, että Washington Capitalsin raivattua tiensä Pittsburgh Penguinsin vastustajaksi toiselle pudotuspelikierrokselle, katseet kääntyivät välittömästi tähän duoon.

Vielä vuodenvaihteeseen saakka vaikuttikin siltä, että Ovechkinin ja Crosbyn välillä on paljon pahaa verta. Tammikuussa järjestetty All Star -viikonloppu kuitenkin muutti asetelmaa, sillä kaksikon väliset keskustelut näyttivät siltä, kuin he olisivat toistensa parhaita kavereita. Tämä konkretisoitui suoraan myös kaukalon puolella, sillä joukkueidensa kapteenit olivat yhdessä – vieläpä samassa kentällisessä – voittamassa All Star -turnausta.

Todellisuudessa heistä tuskin saa mitään parhaita kavereita, pitkälti jo yli vuosikymmenen ajan jatkuneen vastakkainasettelun seurauksena, mutta molemmilla on toisiaan kohtaan valtaisa kunnioitus.

– Me kunnioitamme toisiamme. Taistelu minun ja hänen välillään on loistava. Nähdäkseni me molemmat nautimme siitä, media nauttii siitä ja fanit nauttivat siitä, Ovechkin paalutti NHL.com:lle ottelusarjan alla.

”Toivottavasti hän tulee kuntoon”

Ei siis ollut mikään ihme, että Ovechkinin mieli meni apeaksi Crosbyn loukkaannuttua joukkueiden välisessä kolmannessa kohtaamisessa, kun paljon puhuttanut tilanne Matt Niskasen kanssa johti Penguins-kapteenin aivotärähdykseen.

– On aina ikävää nähdä pelaajan loukkaantuvan ja oli vaikea katsoa hänen loukkaantumistaan. Pelaajana sitä ei halua nähdä tuollaista tapahtuvan, Ovechkin harmitteli TSN:lle.

– Se on surullista, mutta toivottavasti hän tulee kuntoon ja pystyy palaamaan vielä tämän ottelusarjan aikana.

Ovechkinin toive on satavarmasti aito, sillä kaikkien vastustajan parhaiden pelaajien ollessa mukana, voittaminen maistuu vielä paljon maukkaammalta. Samalla venäläispelaaja kaivertaisi historiankirjoihin uudenlaiset merkinnät, voittamalla konkreettisesti Crosbyn ensimmäistä kertaa pudotuspelien ottelusarjassa.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.