Olli Jokinen on pelannut viimeksi NHL:ssä kaudella 2014-2015, kun hän pelasi kahdeksan ottelua St. Louis Bluesin riveissä. Tuon jälkeen hänen peliuransa on ollut katkolla, ja vaikka hän ei virallisesti ollut uraansa lopettanut, oli hyvin tiedossa, että se ei tule jatkumaan.

Nyt tuohon saatiin kuitenkin lopullinen vahvistus, sillä Miami Heraldin toimittaja George Richardsin mukaan Jokinen lopettaa peliuransa virallisesti. Häntä juhlistetaan ensi viikon tiistaina, kun Florida Panthers kohtaa New York Rangersin.

Vaikka Jokinen pelasi viimeksi Panthersissa kaudella 2007-2008, hän lopettaa uransa Panthersin pelaajana.

George Richards

@GeorgeRichards
Former captain Olli Jokinen will officially retire as a member of the #FlaPanthers before Tuesday's game with the Rangers...

Jokinen, joka pelasi Florida Panthersissa seitsemän kautta, ja neljä näistä kapteenina, on suomalaisten kaikkien aikojen NHL-pistepörssin sijalla viisi. Hän pelasi urallaan 1231 NHL-ottelua ja keräsi näissä tehot 321+429=750.

Hänellä on myös lukuisia Panthersin seuraennätyksiä, kuten eniten maaleja (188), eniten pisteitä (419) sekä eniten voittomaaleja (36). Jokinen on toiminut aktiivisesti Floridassa, sillä hän avasi viime vuonna sinne jääkiekkoakatemian yhdessä muiden entisten Panthers-pelaajien kanssa.

Mutta ne pudotuspelit…

Jokisen hieno ja pitkä ura sai siis lopullisen sinettinsä. Hänen uransa ainoana isompana miinuksena voi pitää sitä, että hän pelasi koko NHL-urallaan ainoastaan kuusi pudotuspeliottelua. Ne tulivat kaudella 2008-2009, kun hän edusti Calgary Flamesia.

Mielenkiintoinen yksityiskohta on myös se, että Jokinen pelasi koko peliurallaan ainoastaan 20 pudotuspeliottelua: kuusi NHL:ssä, 14 Liigassa ja seitsemän A-junioreissa.

Tästäkin huolimatta Jokinen on yksi Suomen kaikkien aikojen pelaajista, ja tällä hetkellä hänen tavoitteensa on kasvattaa jääkiekon harrastajia Etelä-Floridassa.

– Näen tämän mahdollisuutena antaa jotain takaisin pelille, ja samalla kasvattaa sitä, Jokinen totesi jouluna NHL.comin haastattelussa, jossa häneltä kyseltiin akatemiasta.