Detroit Red Wingsin kausi on sujunut varsin alavireisesti, ja pitkä pudotuspeliputki onkin todellisessa vaarassa katketa.

Joukkue sai lisää huonoja uutisia perjantaina, kun selvisi, että joukkueen ruotsalaispuolustaja Jonathan Ericsson joutuu ranneleikkaukseen. Seuran GM Ken Hollandin mukaan Ericsson menee parin viikon sisällä leikkaukseen, jonka jälkeen hänen poissaolonsa olisi noin 12 viikkoa, eli noin kolmisen kuukautta.

Ericsson loukkasi ranteensa tilanteessa, jossa Washington Capitalsin hyökkääjä Nicklas Bäckström taklasi maamiestään takaapäin laitaan.

Loukkaantuminen tietää sitä, että Ericssonin ottelut ovat runkosarjan osalta pelattu, mutta pudotuspeleihin kokenut ruotsalainen voi vielä kuntoutua, mikäli Red Wings sinne edes selviytyy. Joukkue on tällä hetkellä kuusi pistettä viimeisestä pudotuspelipaikasta.

Mitä tekee Ken Holland?

Tilanne mutkistaa entisestään Hollandin tilannetta, sillä hänen on tehtävä päätöksiä pelaajasiirtojen takarajalla siitä, onko Red Wings ostajan vain myyjän roolissa.

Red Wings on useina vuosina ollut kovin rauhallinen pelaajasiirtojen takarajalla, mutta tänä vuonna tilanne voi olla toinen. Seuralla on tukala tilanne, sillä vaikka se haluaisi jatkaa pitkää pudotuspeliputkeaan, monissa yhteyksissä joukkueen on toivottu tekevänä täydellisen tyhjennysmyynnin, jotta uudelleenrakennus voi alkaa.