Colorado Avalanchen kuluva kausi on ollut sanalla sanoen katastrofaalinen, sillä joukkue on menettänyt mahdollisuutensa pudotuspeleihin jo hyvissä ajoin, sillä se majailee koko NHL:n viimeisenä.

Se pelaa itseasiassa niin huonoa kautta, että sillä on kaikki mahdollisuudet rikkoa Atlanta Thrasherin vuosituhannen tappioennätys, joka tuli kaudella 1999-2000. Voit lukea asiasta enemmän täältä.

Avalanchen surkeus on luonnollisesti ajanut seuran siihen pisteeseen, että sillä on nyt aikomuksena kaupata osaa pelaajistaan toisaalle. Itseasiassa suurin osa joukkueen kokoonpanosta on kaupan, mutta suurinta mielenkiintoa ovat herättäneet veteraanit, Matt Duchene sekä seuran kapteeni Gabriel Landeskog.

Näistä kahdesta ensimmäisenä mainittu on nyt avautunut mahdollisesta kaupasta myös medialle. Kanadalaishyökkääjä myöntääkin, että kauppa saattaa toteutua, ja että hän on myös omalla tavallaan valmistautunut tähän henkisellä tasolla.

– Kun sanon, että olen avoin vaihtokaupan mahdollisuudelle, tiedän, että se on osa bisnestä ja se jotakin sellaista, joka saattaa tapahtua. En pakene asiaa, enkä hakkaa päätäni seinään. Ymmärrän, että se on osa sitä, mitä me ammattilaisurheilijat saamme ammatissamme kokea, Duchene kertoi Denver Postille.

Avalanchen kerrotaan huhujen mukaan hakevan Duchenesta TOP4-puolustajaa ja yhtä lupausta, tai vaihtoehtoisesti varausvuoroa. My NHL Trade Rumours -sivusto pohdiskeleekin nettisivuillaan, että saisiko Avalanche Duchenesta esimerkiksi Carolina Hurricanesin Jaccob Slavinin, mutta väite on luonnollisesti täysin hypoteettinen.