Patrik Laine iski viime yönä NHL-uransa ja tämän kauden 20. maalin, jonka myötä hän sai myös bonuksena 200 000 dollaria. Saavutus on todella kova, etenkin jos otetaan huomioon, että Laine on 18-vuotias, hän pelaa ensimmäistä kauttaan Pohjois-Amerikassa, minkä lisäksi hän joutuu kokemaan illasta toiseen valtaisat suorituspaineet.

Siitäkin huolimatta Laine on tehnyt sen mitä häneltä pyydettiin, ja siihen päälle vielä valtavasti enemmän. 20 maalia tulokaskaudella olisi jo itsessään kova temppu, mutta suomalaisnuorukainen on tehnyt tämän alle puolessa kaudessa.

Itseasiassa temppu on niin harvinainen, että vain kolme muuta suomalaista on kyennyt samaan. Porukan kärjessä majailee luonnollisesti Teemu Selänne, joka viimeisteli omalla debyyttisesongillaan 84 runkosarjaotteluun rikkomattomat 76 maalia.

Seuraavana onkin sitten Tuomo Ruutu, joka kykeni 23 osumaan 82 runkosarjaottelussa. Myös suomalaislegenda Saku Koivu iski tulokaskaudellaan tasan 20 maalia, samaisessa 82 runkosarjakamppailussa.

Laineen tulokaskausi tulee siis eittämättä olemaan ainakin maalien osalta kaikkien aikojen toiseksi paras, mitä tulee suomalaisiin pelaajiin. Pisteiden valossa Jussi Jokinen (17+38) on pelannut toiseksi parhaan suomalaisen tulokaskauden, joten Laineella on myös kaikki mahdollisuudet rikkoa tämä saavutus.