Boston Bruins ja Montreal Canadiens kohtasivat yön NHL-kierroksella toisensa ja ottelusta tuli varsin odotetunlainen. Vastassa oli ensinnäkin kaksi NHL:n kärkivahtia, kun Carey Price ja Tuukka Rask aloittivat joukkueiden maaleilla.

Luonnollisesti joukkueiden aikaisemmat kohtaamiset ovat luoneet ottelusta yhden legendaarisimmista kohtaamisista. Nämä kaksi joukkuetta ovat jo vuosikymmeniä olleet toistensa kimpussa ja välillä ottelut ovat olleet todella kuumia.

Viime vuosien puhutuin tapahtuma sattui keväällä 2011, kun Bruins-puolustaja Zdeno Chara taklasi Max Paciorettyn todella rajusti päin lasia, joka erottaa pelaajien vaihtopenkit toisistaan. Chara selvisi tilanteesta ilman jälkiseuraamuksia, mutta Montrealin poliisi käynnisti asiasta tutkinnan.

Valmentajilla eri näkemykset

Itse yön ottelussa Bruins nappasi arvokkaan 2-1-voiton Canadiensistä. Ottelun puhutuin tilanne sattui kamppailun avauserässä, kun Torey Krug taklasi Canadiens-hyökkääjä Andrew Shawta päähän sillä seurauksella, että hän joutui jättämään erän kesken. Shaw palasi kuitenkin ottelun toiseen erään.

Kyseistä taklausta ennen Aleksei Emelin oli taklannut kovaa David Pastrnakia laidan läheisyydessä.

Molemmissa leireissä Krugin taklaus nähtiin kuitenkin kovin eri tavalla.

– Minä seurasin kiekkoa. Näin hänet ja tiesin kuka hän on, joten oletin, että hän tulee kovaa, sillä hän (Shaw) on fyysinen pelaaja. Laskin hieman kyynärpäätäni enkä tiedä mitä sitten tapahtui, Krug totesi NBC Sportsin mukaan.

Bruinsin päävalmentaja Claude Julien kuvaili taklausta hyväksi. Sen sijaan Canadiensin päävalmentaja Michel Therrien ei nähnyt taklausta hyvänä. Therrienin mukaan Shaw oli haavoittuvassa asemassa, sillä hän nojasi tilanteessa eteenpäin ja samalla Krug leikkasi hänen tielleen ja osui päähän.

”Paljon tunteita on mukana”

Canadiens hyökkääjä Brendan Gallagher haastoi Krugin välittömästi taklauksen jälkeen tappeluun, sillä hän ei pitänyt taklauksesta.

– Aina kun näet joukkuetoverin nousevan jäästä kuin hän (Shaw) teki – häneltä tuli verta naamastaan – niin tiedän, että Shaw olisi tehnyt saman jokaisen pelaajan puolesta tässä joukkueessa, Gallagher totesi TSN-kanavan mukaan.

– Se on aina kovaa, kun pelaat tätä joukkuetta vastaan. Paljon tunteita on mukana. Näiden joukkueiden välillä on paljon kunnioitusta sekä historiaa. Tänään asiat hieman kuumenivat.