Tuomo Ruutu esiintyi Vancouver Canucksin syksyisellä harjoitusleirillä. Tästä huolimatta seura päätti lopullista kokoonpanoaan tehdessä, että suomalaislaituri ei ansainnut otteillaan varsinaista sopimusta.

Jo tällä hetkellä vaikutti siltä, että Ruutu on luistellut viimeiset vaihtonsa NHL:ssä. Pelko kävi lopulta myös toteen, sillä sveitsiläinen HC Davos tiedotti tänään, että se on tehnyt suomalaislaiturin kanssa sopimuksen.

Se oli lopulta viimeinen niitti Ruudun mittavalle NHL-uralle. Hän ehti edustamaan taalakaukaloissa Chicago Blackhawksia, Carolina Hurricanesia sekä viimeisimpänä New Jersey Devilsiä. Ruutu pelasi NHL:ssä komeat 735 runkosarjaottelua, joissa hän teki 146 maalia ja yhteensä 346 tehopistettä.

Suomalaisen uraa Pohjois-Amerikassa värittivät kuitenkin useat loukkaantumiset, jotka lopulta heijastuivat myös miehen otteisiin. Parhaimmalla kaudellaan (2010-11) mies iski 82 runkosarjakamppailuun tehot 19+38.

Toimittajan sana

Vaikka NHL-ura onkin nyt suurella todennäköisyydellä taputeltu, avautui Ruudulle samalla loistava mahdollisuus päättää ura kunnialla Euroopan kaukaloissa. Ruutu vakuutti syksyllä etenkin luistelunsa ansiosta, mikä on loistava merkki sen suhteen, että Sveitsin kaukalot ovat huomattavasti NHL:n vastaavia suurempia – tilaa siis on, ja luistelu on tärkeä osa peliä.

Lisäksi karu fakta on se, että vaikka Ruutu olisikin kairannut itselleen varsinaisen NHL-sopimuksen, olisi peliaika jäänyt – jopa Canucksin kaltaisessa ryhmässä – hyvin vähälle. Davosissa miehellä on kuitenkin mahdollisuus olla ratkaisijan roolissa, sillä Ruutu ei ole vielä missään nimessä valmis luovuttamaan.

33-vuotias vantaalainen lyöttäytyy Sveitsissä yhteen muun muassa suomalaishyökkääjä Perttu Lindgrenin kanssa, joka on loistanut Sveitsissä jo useamman kauden ajan.