Columbuksesta kuuluu kummia, sillä Blue Jackets on päättänyt hyllyttää veteraanipelaaja Gregory Campbellin. Seuran GM:nä toimiva Jarmo Kekäläinen pyrkii vielä kauppaamaan miestä toisaalle, mutta tuoreen tempauksen vuoksi se tulee olemaan hankalaa.

Campbell nimittäin asetettiin aiemmin seuran toimesta waiver-listalle, mutta koska häntä ei yksikään joukkue sieltä poiminut, oli Blue Jackets vapaa asettamaan Campbellin AHL:n puolelle, ja näin se myös teki.

Campbell oli kuitenkin eri mieltä, sillä hän ei koskaan ilmoittanut itseään farmiseuran kokoonpanoon. Tästä johtuen Kekäläinen ja Blue Jackets päättivät hyllyttää miehen kaikesta seuratoiminnasta.

Syynä nuoret pelaajat

Campbellin agentti Pat Morris kertoi miehen päätöksen syyksi, että hän ei halua syödä nuorten pelaajien peliaikaa. Ajatus on hieno, mutta ammattilaisurheilussa asiat eivät aina mene kaikkien haluamalla tavalla.

– Gregory ei aio ilmoittautua AHL:ään. Hän jatkaa harjoittelua yksin ja pohtii samalla tulevaisuuttaan. Hän ei kuitenkaan aio pelata AHL:ssä ja viedä pelipaikkaa joltakin nuorelta pelaajalta, Morris kertoi Columbus Dispatchille.

– Hänkin on ollut aikanaan nuori pelaaja, ja tuolloinkaan kokeneemmat pelaajat eivät tulleet ja vieneet hänen pelipaikkaansa. Hän ei halua myöskään itse tehdä niin.

Kuten jo todettu, on ajatus aidosti hieno. Ongelmana on vain se, että NHL on miljoonabisnes, ja jos kaikki pelaajat tekisivät mitä haluaisivat, syntyisi siitä suuria ongelmia.